VIDEO Orkansko jugo čupa jedrilicu sa sidra, Grad Dubrovnik izdao upozorenje za sugrađane

Foto: Boris Bašić / Čitatelj / Screenshot

DUBROVNIK – Jedrilica koja je danima usidrena u dubrovačkoj uvali Lapad laka je meta orkanskom jugu koje na južnom Jadranu puše nevjerojatnom snagom. 

Čitatelj nam šalje snimku jedrilice pod njemačkom zastavom koja je danima usidrena u uvali Lapad, ali nije poznato ima li koga na brodu. S obzirom da su sva upozorenja izdana na vrijeme, nadajmo se da se skiper sklonio na sigurno, no ostaje ipak nejasno zašto je jedrilicu usidrio u nesigurnoj uvali.

Dubrovnik je poznat po izuzetno snažnim udarima juga i velikih valova koje prouzrokuje, no dubrovčani ovako jugo ne pamte od 1992. godine. Upravo stoga su i iz Grada Dubrovnika izdali upozorenje za svoje sugrađane:

Poštovani sugrađani, Državni hidrometeorološki zavod izdao je narančasto upozorenje za dubrovačko područje za danas, utorak 12. studenog 2019. Navedeno upozorenje odnosi se na mogućnosti oštećenja konstrukcija, rizik od ozljeda zbog iščupanih stabala, polomljenih grana te letećih krhotina. Također zbog velikih količina oborina koje se predviđaju postoji mogućnost poplava.

Zbog svega gore navedenog sve službe Grada Dubrovnika stavljene su u stanje pripravnosti. Ovim putem Vas molimo da budete svjesni opasnosti te da obratite pozornost i pratite najnovija vremenska izviješća, stoji na stranicama Grada Dubrovnika.

D.G.

Vaš komentar