ACI Sail istovremeno predstavljen u Beču i na regati Jabuka

Foto: ACI PR

RIJEKA – Nakon službene svjetske premijere jedriličarskoj javnosti na regati The Nations Trophy na Palma de Mallorci, novi projekt ACI Sail, koji Adriatic Croatia International Club (ACI) radi u partnerstvu s najuglednijim svjetskim proizvođačem jedrilica Nautor Swan, predstavljen je na najvećem svjetskom B2B sajmu u čarter industriji – International Charter Expo. Predstavljanje je održano u Beču  te na regati Jabuka, jednoj od najzahtjevnijih hrvatskih regata.

Tijekom sajma u Austriji na kojem je ove godine bilo više od 400 izlagača iz više od 50 zemalja jedini svjetski trening centar ACI Sail ClubSwan 36, koji će biti smješten u Splitu, privukao je veliki interes najvećih svjetskih agenata i vlasnika čarter kompanija koje posluju na Jadranu. Projekt ACI Sail spaja bogatu ACI-jevu tradiciju organiziranja regata, Jadran kao sjajnu jedriličarsku destinaciju i šest najmodernijih jedrilica ClubSwan 36 u novo, jedinstveno iskustvo jedrenja u Hrvatskoj. 

Istovremeno, dva ClubSwana 36 imala su svoju hrvatsku jedriličarsku premijeru na jednoj od najtežih hrvatskih regata i položili su je s odličnim uspjehom. Na više od 110 milja dugoj ruti od Vodica do otočića Jabuke i nazad, jedrilica Facing Future osvojila je drugo, a Go Racing sedmo mjesto među 106 prijavljenih jedrilica.

– ACI Sail imao je poslovno-jedriličarski vikend. Na sajmu u Beču gdje se okupila svjetska čarter industrija predstavili smo agentima sve mogućnosti projekta poput regatnog čartera te mogućnost organizacije korporativnih evenata i team buildinga te jedinstvenog ACI Sail ClubSwan 36 trening centra. S druge strane, Jabuka je zbog svojeg kultnog statusa bila idealna prilika za regatni debi u Hrvatskoj. Brod se pokazao i više nego dobar, što pokazuju i rezultati. Najbolji bi opis bio kako je s ClubSwanom 36 moguće kao amater doživjeti ekstremno brzo jedrenje koje je dosad bilo rezervirano isključivo za profesionalce – rekao je voditelj projekta ACI Sail projekta Ivan Kljaković Gašpić.

O projektu ACI Sail

Nakon 26 uspješno organiziranih regata ACI Match Race Cup na kojima su nastupale najveće svjetske i hrvatske jedriličarske zvijezde i tri regate klase RC44 održane u ACI marini Rovinj, Adriatic Croatia International Club (ACI) je s vrhunskim finskim proizvođačem jedrilica Nautor Swan pokrenuo novi projekt nautičke izvrsnosti koji sjajno kombinira bogato ACI-jevo iskustvo u organizaciji regata, Hrvatsku kao jednu od svjetskih najprivlačnijih jedriličarskih destinacija te napredne jedrilice ClubSwan 36. Projekt ACI Sail vodi jedan od najboljih hrvatski jedriličara Ivan Kljaković Gašpić.

D.G.