Foto: Jurica Gašpar

Sustav meteoalarma Državnog hidrometeorološkog zavoda i danas je zbog olujnog juga u crvenom za područje sjeverne Dalmacije i Kvarnera.

Pomorcima i nautičarima na snazi je upozorenje na mjestimične udare juga 35-45, na sjevernom i srednjem Jadranu do 60 čvorova. More ponegdje 5, u noći na sjevernom Jadranu brzo će oslabiti. Mjestimice nevere na sjevernom Jadranu, osobito navečer i u noći kada su moguće i na dijelu srednjeg Jadrana.

Hrvatski autoklub izvještava da su u prekidu i brojne linije prema otocima:
  • trajektne linije: Šibenik-Kaprije-Žire, Lopar-Valbiska, Dubrovnik-Lopud-Suđurađ, Brbinj (Dugi otok)-Zadar (Gaženica, Zadar (Gaženica)-Iž (Bršanj), Zadar (Gaženica)-Ist (Kosirača)-Olib-Premuda (Krijal)-Mali Lošinj (putovanje će se izvršiti u nedjelju 17.11.2019. ako vremenski uvjeti dopuštaju), Trogir- Soline – Drvenik Veli – Drvenik Mali;
  • brodske linije: Ilovik-Mrtvaška, Zadar-Preko, Mali Lošinj-Unije-Susak; Šibenik-Zlarin-Prvić Luka-Šepurine-Vodice, Komiža-Biševo;
  • katamaranska linija: Zadar-Mali Iž-Veli Iž-Mala Rava-Rava, Split-Rogač- Milna, Lun-Tovarnele (Novalja)- Rab –Rijeka, Mali Lošinj-Cres-Rijeka, Split-Hvar-Vela Luka-Ubli, Split-Vis, Split-Bol-Jelsa; Pula-Zadar i Zadar-Premuda; Split-Hvar-Korčula.

Pojačano do vrlo jako jugo u sljedećih će 12 sati malo oslabjeti, a na sjevernom Jadranu će ubrzano slabiti i okretati prvo na jugozapadni i sjeverozapadni vjetar, a zatim na slab do umjeren istočnjak i buru. More umjereno valovito i valovito, još u početku mjestimice i jače valovito, na sjevernom Jadranu postupno će slabiti. Pretežno oblačno s mjestimičnom kišom, na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana i pljuskovima s grmljavinom.

PROČITAJTE JOŠ:

Danas kratak predah od juga, za vikend najavljeni novi problemi

I.B.