Foto: Samanta Bose / Istramet

UMAG – Olujno jugo nastavlja svoj pohod obalom. Istramet javlja i o mogućoj pijavici koja je pogodila grad, a svjedoci opisuju da su posljedice kao da je pala bomba.

Nastradali su krovovi, stabla i inventari ugostiteljskih objekata. Kao da to nije bilo dovoljno, nedugo poslije toga, na Umag se sručila i obilna kiša.

Istramet javlja i o velikim valovima na opatijskoj rivijeri. Ponovimo, sustav meteoalarma Državnog hidrometeorološkog zavoda za danas pokazuje crveno za cijeli Jadran, što znači da je vrijeme opasno po život.

Prema prognozi DHMZ-a, očekuju se najjači udari vjetra između 35 i 65 čvorova, odnosno 65 do 120 km/h.

Ne može se ni do nekih otoka. Hrvatski autoklib javlja koje su linije u prekidu:
  • trajektne: Dubrovnik-Lopud-Suđurađ, Sućuraj-Drvenik, Zadar (Gaženica)-Ist (Kosirača)-Olib-Premuda (Krijal)-Mali Lošinj (putovanje će se izvršiti u nedjelju 17.11.2019. ako vremenski uvjeti dopuštaju), Drvenik Veli-Drvenik Mali-Trogir-Soline;
  • brodske: Ilovik-Mrtvaška, Mali Lošinj-Unije-Susak; Komiža-Biševo;
  • katamaranske: Rab-Lun-Tovarnele (Novalja)-RijekaMali Lošinj-Cres-RijekaUbli-Vela Luka-Hvar-SplitVis-SplitJelsa-Bol-Split; Split-Hvar-Korčula.

Zbog jakog juga promet na državnoj brodskoj liniji 415 Vrgada-Pakoštane-Biograd održavat će se prema plovidbenom redu za Biograd.

PROČITAJTE JOŠ:

POČELO JE OPET Opasno vrijeme posvuda, crveni alarm za cijeli Jadran!

I.B.

Vaš komentar