NEVIĐENA GLUPOST Odlučio se okupati usred olujnog juga, pa više nije mogao izaći iz mora

Foto: Boris Bašić

DUBROVNIK – Turist koji je stigao u Dubrovnik sa sjevera Europe htio je iskoristiti priliku što je došao na Jadran i okupati se. To ne bi bila nikakva vijest da se na tu budalaštinu nije odlučio usred olujnog juga. Naravno, poslije toga nije mogao izići vani i tu počinje prava drama. 

Dok se cijela zemlja bori sa posljedicama olujnog nevremena koje izaziva brojne poteškoće, jedan je turist odlučio da ga se ništa od toga ne tiče te nije htio propustiti priliku okupati se u Jadranu. Muškarac srednjih godina sa sjevera Europe, pretpostavljaju Skandinavac, u Dubrovniku se skinuo u kupaće gaćice i odlučio malo zaplivati, piše Dubrovački vjesnik.

Bizarna scena odvila se na Porporeli. No, turist je ipak malo precijenio svoje mogućnosti jer su ga zahvatili jaki valovi uzrokovani južnim vjetrom. Zbog njih nije mogao izaći iz mora, pa je plivao sve do gradskog Porta. Srećom, primijetili su ga lokalni ribari te ga izvukli iz mora, a njegovo, poprilično neodgovorno ponašanje, naposljetku je prošlo bez ozbiljnijih posljedica.

D.G.