Foto: Damir Jerkov / Youtube / Screenshot

Jugo koje je danima na Jadranu olujno i orkansko, a meteoalarm gotovo se nije skidao s crvenog, napokon popušta. Treba se strpiti još danas jer u poslijepodnevnim satima očekujemo jugo u jačanju, ali slijede dobre vijesti za narednih nekoliko dana. 

Još je danas upozorenje na nautičare, ali nešto blažeg inteziteta. Na južnom Jadranu još u početku udari juga 35-50 čvorova, a potkraj dana i u noći ponovno udari juga u jačanju na 35-40, na sjevernom i srednjem Jadranu do 50 čvorova. Na južnom Jadranu more još u početku ponegdje 5. Moguće su nevere, pa je i meteoalarm u žutom.

Što se pomorskog prometa tiče, Hrvatski autoklub izvještava da je u prekidu katamaranska linija Rab – Lun (Tovarnele)(Novalja) – Rijeka, no za razliku od prethodnih dana, sve ostale linije plove.

Danas nas očekuje promjenljivo oblačno uz sunčana razdoblja. Na Jadranu povremeno kiša, osobito na sjevernom dijelu, gdje će navečer jačati, a može biti i pljuskova praćenih grmljavinom. Najviša dnevna temperatura uglavnom od 12 do 17 °C.

Tjedan pred nama trebao bi biti s manje meteoroloških upozorenja, kiše i vjetra. Ipak, s obzirom na to da ulazimo u drugu polovicu studenog, hladnoće još uvijek nema na vidiku. Razlog je što će unatoč smirenijim vremenskim prilikama, još uvijek biti kiše i juga, ali znantno manje.

D.G.