LISINSKI Najbolje klape na koncertu posvećenom Oliveru Dragojeviću: “Pismo moja, hrli tamo”

Foto: FDK

ZAGREB/OMIŠ – U organizaciji Gradske skupštine Grada Zagreba, Grada Omiša i Festivala dalmatinskih klapa Omiš te pod pokroviteljstvom Gradske skupštine Grada Zagreba, dalmatinska klapska pjesma jubilarni 35. put dolazi iz kala, pjaceta i konoba da zabruji u hrvatskom glazbenom hramu u srcu Zagreba.

Ovogodišnji koncert u Lisinskom posvećen je jednom od najvećih hrvatskih glazbenih umjetnika Oliveru Dragojeviću. Najbolje klape i FDK Omiš žele onako kako najbolje znaju, pjesmom zahvaliti Oliveru na neizbrisivom glazbenom tragu koji nam je ostavio. Tako ćemo, osim tradicijskih pjesama izvedenih na ovogodišnjem omiškom Festivalu, uživati i u a cappella klapskim obradama nekih od brojnih Oliverovih uspješnica. Pjesme Galeb i ja, Dišperadun, Picaferaj, Romanca, Nocturno, Moj lipi anđele, Trag u beskraju… izvoditi će dvanaest klapa laureata 53. Festivala dalmatinskih klapa koji je održan prošlog ljeta u Omišu, središtu klapske pjesme.

Koncert u Lisinskom pravi je praznik za sve Zagrepčane i brojne Dalmatince u Zagrebu, kako one koji rade i žive u hrvatskoj metropoli, tako i za dalmatinske studente koji koriste priliku utažiti želju za rodnim krajem kroz druženje i pjesmu na koncertu, ali i na zajedničkim druženjima poslije koncerta.

Tradicionalna gostovanja najboljih klapa u Lisinskom pridonose učvršćivanju odnosa između Zagreba i Omiša i suradnji koja je postala simbolom zajedništva sjevera i juga Hrvatske.

Stoga Vas pozivamo da nam se pridružite u nedjelju 1. prosinca na jubilarnom 35. svečanom koncertu „Pismo moja, hrli tamo – Zagrebu na dar“.

Svečani koncert

PISMO MOJA, HRLI TAMO – ZAGREBU NA DAR

Nedjelja, 1. 12. 2019. u 19.30 h

Koncertna dvorana Vatroslava Lisinskog

 

Sudjeluju:

Klape pobjednice 53. FDK Omiš 2019.

FILIP DEVIĆ (m) – Split

MIRABELA CZK (ž) – Omiš

KAMPANELI (mj) – Donja Kaštela

ANKORA (ž) – Podstrana

ONEUM (m) – Omiš

TERANKE (ž) – Pula

CONTRA (m) – Split

LUŠE (ž) – Split

BOŠKET (m) – Zagreb

ORCA (ž) – Split

STINE (m) – Zagreb

VINČACE (m) – Novi Vinodolski

 

Voditeljica: Edita Lučić Jelić

Ulaznice uskoro u možete kupiti OVDJE i na blagajni Koncertne dvorane Vatroslava Lisinskog.

Foto: Plakat
Sponzorirani sadržaj
Vaš komentar