Apel iz Dubrovnika: “Potomci nam neće nikada oprostiti!”

Foto: Udruga Eko Omblići / Ilustracija

DUBROVNIK – Udruga Eko Omblići koja se bavi ekološkim aktivizmom i edukacijom najmlađih povodom najnovijeg zagađenja uputila je otvoreni apel  odgovornim institucijama Republike Hrvatske, Dubrovačko-neretvanske županije i Grada Dubrovnika.

Apel Udruge Eko Omblići prenosimo u cijelosti:

“Do kad ćemo gledati  za vrijeme jakog juga ove nemile slike zatrpanog nam  gradskog porta  raznim smećem i granjem? Može li se nešto hitno  poduzeti za zaštitu Grada Dubrovnika  koji je pod zaštitom UNESCO-a?

I proteklih dana za vrijeme jakog juga gradski porat je bio zatrpan raznim smećem i granjem. I ne samo gradski porat nego i cijeli jug Dalmacije uz obalu i otoke !

Radnici  dubrovačke „Čistoće „su danonoćno su čistili gradski porat!  Vidjeli smo da je to smeće bilo ponajviše iz susjednih zemalja. Ovo  je silno  smeće (možda ima i opasnog?) sigurno završilo na Grabovici  ili na nekom drugom gradskom odlagalištu…?

Može li se ovome svemu stati na kraj? Ima li riješenje pitamo se  zabrinuto zajedno s našim brojnim sugrađnima?

    ‘Potomci nam neće nikada oprostiti pustošenje i grubosti prema nečemu što po pravilu pripada ne samo nama nego i njima!’ (P.I.Čajkovski)”, stoji u apelu Udruge Eko Omblići.

PROČITAJTE JOŠ:

More nam vrati, kako mu damo – Evo što je izbacilo nakon juga

ŽIVOT NAKON JUGA Porazne slike potpune nebrige za Jadran

Slika s jednog od tisuću otoka: Posljedice juga osjećat ćemo mjesecima

D.G.