Naši zlatni jedriličari propuštaju Svjetsko prvenstvo na Novom Zelandu

Foto: PR

ZAGREB – Aktualni svjetski prvaci u jedrenju u klasi 49-er, Šime i Mihovil Fantela, nastavljaju s pripremama za Svjetsko prvenstvo koje se održava iduće godine u Australiji (Geelong) te Olimpijske igre u Tokiju. Zbog oporavka Mihovila Fantele od ozljede slezene, naši će poznati jedriličari propustiti ovogodišnje Svjetsko prvenstvo na Novom Zelandu, što se neće odraziti na njihove daljnje nastupe, obzirom da su nastup na nadolazećim Olimpijskim igrama u Tokiju već izborili. 

Do ozljede je došlo nakon pada na hvatište kormila tijekom treninga, a Mihovil je nakon operacije prolazio rehabilitaciju u Red Bull-ovom sportskom centru u Salzburgu s timom vrhunskih stručnjaka, zahvaljujući čemu je ostvaren veliki napredak pri oporavku. Posada Fantela ovog je tjedna napravila testni trening na moru a tijekom treninga Mihovil je i dalje osjećao lagano zatezanje u predjelu abdomena, nakon čega su donijeli odluku kako im je za potpuni oporavak potreban jos jedan kraći vremenki period. 

– Vjerujemo da je ova odluka razumna i prijeko potrebna. U fokusu nam je Mihovilov potpuni oporavak i vraćanje u optimalnu formu da bi sljedeću natjecateljsku sezonu dočekali spremni. Već u veljači nam slijedi Svjetsko prvenstvo u Geelongu, a u srpnju 2020. godine nastup na Olimpijskim igrama u Tokiju za koje smo sigurni da ćemo biti u punoj snazi – ističu iz tima Fantela.

Posada je, zahvaljujući zlatu na prošlogodišnjem Svjetskom prvenstvu u Aarhusu, osigurala nastup na Olimpijskim igrama u Tokiju, a najveći fokus stavit će na pripreme u Japanu, kako bi na Olimpijske igre došli u optimalnoj formi i ponovili uspjeh iz Brazila.

I.B.