Rekonstrukcija luke Mrtvaška u Malom Lošinju – Butković potpisuje ugovor od 81,5 milijuna kuna

Foto: Google maps / Screenshot

MALI LOŠINJ – Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković potpisuje u petak ugovor za rekonstrukciju luke Mrtvaška u Malom Lošinju.

Realizacijom ovoga projekta omogućit će se bolja zaštita privezanih plovila, što će pozitivno utjecati na razinu sigurnosti pomorskog prometa u luci ali i na području lošinjskog arhipelaga. Izgradnjom dvije trajektne rampe i nove prometno – operativne površine povećat će se ukupni kapacitet pomorskog prometa u luci te osigurati veća brzina pristanka i odlaska brodova prema kopnu i susjednim  otocima.

Ugovor će potpisati ministar Oleg Butković i ravnatelj Županijske lučke uprave Mali Lošinj, Filip Balija, u nazočnosti ministra turizma Garia Cappellia i zamjenice župana Primorsko – goranske županije Marine Medarić i gradonačelnice Malog Lošinja, Ane Kučić.

Ukupna vrijednost ovog projekta iznosi 81,5 milijuna kuna, uz sufinanciranje iz Kohezijskog fonda u iznosu od 69 milijuna kuna, dok će ostatak od 12,2 milijuna kuna biti financiran iz državnog proračuna.

Projekt luke Mrtvaška dio je velikog investicijskog ciklusa koji Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture provodi s ciljem prometnog povezivanja hrvatskih otoka, njihova gospodarskog razvoja, kao i zbog zadržavanja lokalnog stanovništva.

Luka Mrtvaška, barba s legendarnim Renaultom 4 dovozi povrće za o. Ilovik

Gepostet von Tommy Pribanić am Samstag, 8. August 2015

D.G.

 

Vaš komentar