Sud presudio samovolji tajnika PŠD Zenta u Splitu

Foto: Visit Split

SPLIT – Na Općinskom sudu u Splitu u utorak, 19. listopada, sutkinja Zrinka Tironi odbila je tužbeni zahtjev PŠD Zenta protiv jednog od korisnika vezova kao neosnovan.

U detalje je obrazložila zašto se zahtjev odbija kako bi spriječila, kako kaže, “da tužitelj svoj odbačeni zahtjev ne ponovi i tako tuženik ostane u začaranom krugu”, piše Dalmacija danas.

PŠD Zenta zbog neosnovane tužbe mora platiti 11.250 kuna 

Tajnik Vlado Bužančić, koji već godinama upravlja brojnim djelatnostima PŠD Zenta bez pravne osnove, putem odvjetnika Krune Peronje je tužbom pokušao od jednog korisnika naplatiti iznos od 14.432, 40 kuna. Kako navodi u tužbenom zahtjevu radi se o navodnim dugovima za privezište u lučici Zenta za razdoblje od 15. kolovoza do 15. prosinca 2015. godine sa zateznom kamatom.

Ne samo da mu to nije uspjelo, već PŠD Zenta za ovu propalu parnicu mora platiti sudske troškove u iznosu od 11.250 kuna plus zatezne kamate koje teku od 20. studenog 2019. do isplate.

Vlado Bužančić nema ovlast za zastupanje Društva

Sud po službenoj dužnosti mora provjeriti je li osoba koja tvrdi da zastupa Društvo, zaista za to i ovlaštena, pri čemu su došli do ne toliko neočekivanog zaključka na koji pojedini klubovi PŠD-a upućuju već godinama.

Nadalje navodi kako je PŠD-u Zenta koncesija na lučicu istekla 2014. godine, pa nema pravne osnove naplaćivati vez.

Posebno dodaje kako je Vlado Bužančić potpisivao cjenike za vezove na zapadnom lukobranu, iako za to nema nikakvu zakonsku osnovu. Više pročitajte OVDJE.

PROČITAJTE JOŠ:

Kaos u splitskoj lučici Zenta: Prijetnje, manipulacije, krivotvorenje dokumentacije

I.B.

Vaš komentar