Besplatna probna ronjenja na sajmu Crofish

Foto: Pogled u plavo

POREČ – U sklopu bogatog programa i velikog broja izlagača na 13. međunarodnom ribarskom sajmu Crofish već drugu godinu za redom gostuje i poznati hrvatski ronilačko-edukativan projekt Pogled u plavo.

Na sajmu Crofish je postavljen 10 metarski bazen s podvodnom izložbom fotografija za sve ljubitelje mora, ronjenja i ribolova, a za sve zainteresirane posjetitelje sajma bit će organizirana besplatna probna ronjenja pod punom ronilačkom opremom i u pratnji instruktora ronjenja.         

Jedini hrvatski ronilački projekt koji spaja sigurnost u ronjenju, promociju, edukaciju i ekologiju te uključivanje mladih u promotivne, ekološke i edukativne programe gostovat će u sklopu Crofish sajma od 22. do 24. studenog 2019. godine u Gradu Poreču, dvorana Žatika.

Projekt se provodi u organizaciji Obrtničke komore Istarske županije i Agencije Promocija ronjenja, a u suradnji s roniocima Nemo-Adria Rescue Teama.

Svi zainteresirani posjetitelji ove manifestacije imat će jedinstvenu priliku tijekom tri dana besplatno zaroniti pod punom ronilačkom opremom te upoznati čari, vještine i tehnike ronjenja, 22. studenog  2019. god. u periodu od 12:00h do 19:00h te 23. i 24. studenog 2019. god. u periodu od 10:00 do 19:00h, grad Poreč, dvorana Žatika.

Foto: PR

Nakon kraće poduke o ronjenju i ronilačkoj opremi posjetitelji će imati priliku besplatno zaroniti pod punom ronilačkom opremom, u potpuno kontroliranim uvjetima te uživati u čarima i ljepotama ronjenja, a ujedno razgledavati podvodnu izložbu fotografija poznatog hrvatskog podvodnog fotografa Marjana Radovića koja se nalazi na unutarnjim stranicama bazena i prikazuje ljepote hrvatskog podmorja.

Za sigurnost svih ronioca početnika brinut će se instruktori ronjenja Nemo-Adria Rescue Teama koji su ujedno i članovi volonteri Specijalističke ronilačke postrojbe za spašavanje iz vode pri Uredu za upravljanje u hitnim situacijama Grada Zagreba.

Cilj projekta Pogled u plavo je promocija Hrvatske kao turističke i ronilačke destinacije, ponuda u ronjenju i općenito ronjenja kao aktivnosti te kroz besplatna probna ronjenja približiti ronjenje ljudima i potaknuti čim veći broj ljudi, a posebno onih najmlađih na bavljenje sportom i vodenim aktivnostima.

Manifestacija se odvija pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma Republike Hrvatske.    

Sva gostovanja Pogleda u plavo mogu se pratiti na službenim stranicama projekta Pogled u plavo, Agencije Promocija ronjenja te stranicama medijskog pokrovitelja projekta web portala Morski.hr.

I.B.