PULA Međunarodna vježba suzbijanja onečišćenja mora i gašenja požara plovila

Photo: Dino Čaljkušić - Ilustracija

PULA – Međunarodna nacionalna pokazna vježba suzbijanja onečišćenja mora i gašenja požara plovila “NAMIRG PULA 2019” održat će se danas u akvatoriju luke u Puli oko 11 sati. Iz Ministarstva unutarnjih poslova najavljuju da stiže i njihov šef, Davor Božinović.

Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture (stalno tajništvo Stožera za provedbu Plana intervencija kod iznenadnih onečišćenja mora) u suradnji s Vatrogasnom zajednicom Istarske županije organiziralo je dvodnevno tematsko događanje posvećeno zaštiti mora od onečišćenja s pomorskih objekata, u sklopu kojeg se odvija i vježba „NAMIRG PULA 2019“.

Vatrogasna zajednica Istarske županije s projektnim partnerima, Gasilskom brigadom iz Kopra i Comando Regionale Vigili del Fuoco Friuli Venezia Giulia, Republika Italija, provest će završnu vatrogasnu vježbu spremnosti za intervencije gašenja požara na moru vatrogasnim plovilima i desantom vatrogasaca na ugroženo plovilo iz helikoptera HRZ OS RH i remorkera Triton pulskog Uljanika.

Završna vježba provest će se nakon završene dvogodišnje obuke zajedničke postrojbe koja je prva takva u Europi sastavljena od vatrogasaca iz tri države za zaštitu zajedničkog mora u okviru EU projekta North Adriatic Maritime Incident Response Group, sufinanciranog sredstvima Europske Unije.

I.B.