Šibenski vatrogasci apeliraju na nekulturne sugrađane: “Oslobodite nam prolaz”

Javna vatrogasna postrojba u Šibeniku - Foto: JVP Šibenik

ŠIBENIK – Javna vatrogasna postrojba Grada Šibenika uputila je javni apel sugrađanima u kojem ih moli da ne parkiraju vozila duž prometnica jer tako ugrožavaju brzu intervenciju hitnih službi. 

Apel prenosimo u cijelosti:

“Poštovani sugrađani,

Početkom radova na projektu Aglomeracija Šibenik, a posebno otkad su intenzivirani radovi duž Ulice kralja Zvonimira, znatno je smanjena protočnost prometa u Šibeniku i posljedično mobilnost svih sudionika u prometu.

Javna vatrogasna postrojba grada Šibenika, kao i ostale hitne službe, je od početka uključena u planiranje i provedbu projekta Aglomeracija u suradnji s tvrtkom Vodovod i odvodnja d.o.o. i Gradom Šibenikom. Na tjednim koordinacijama sudjelujemo u planiranju i osiguravanju pravaca hitnih intervencija pazeći da u svakom trenutku možemo pristupiti svakom dijelu grada i kome zatreba pružiti potrebnu pomoć.

Kako bi i nadalje mogli naš posao obavljati uspješno molimo Vas da poštujete privremenu prometnu regulaciju i ne parkirate duž prometnica, kako bi našim vozilima bio osiguran neometan prolaz i pristup u svakom trenutku, svim dijelovima grada. Također, tijekom sezone grijanja koja je počela, u porastu je broj požara na stambenim, gospodarskim i drugim objektima, a parkirana vozila onemogućavaju pravovremeni dolazak do objekta vatrogasnim vozilima. Naša zamolba se prvenstveno odnosi na koridore duž Stare ceste, ulice Kralja Zvonimira, ulice Ive Zaninovića i ulice Stipe Ninića.

Posebno apeliramo da ne ostavljate vozila parkirana na navedenim ulicama niti u noćnim satima, jer nikad ne znate kome i kada naša pomoć, ali i pomoć drugih hitnih službi, može biti potrebna.

Zahvaljujemo na suradnji i razumijevanju”, stoji u apelu Javne vatrogasne postrojbe Grada Šibenika.

D.G.

Vaš komentar