Braća Sinković proglašeni najboljim veslačima svijeta

Foto: Facebook

Na svečanoj dodjeli nagrada u Londonu, svjetski prvaci u veslanju u disciplini dvojac bez kormilara, Martin i Valent Sinković izabrani su za najbolju mušku posadu 2019. godine. Ovo je još jedno veliko priznanje za europske, svjetske i olimpijske pobjednike, braću Sinković, koji  su ponovo dokazali da su njihov rad i rezultati prepoznati u cijelom svijetu.

– Presretni smo zbog nagrade jer je ovo velika potvrda koliko vrijedimo u svijetu. Možda je najveća potvrda za to što smo prešli u novu disciplinu te smo i tu smo uspjeli obraniti svjetsku titulu, rekao je Valent Sinković za HRT.

Izvrsnost Braće Sinković već je 2016. godine službeno priznata od strane Svjetske veslačke federacije kada su Martin i Valent proglašeni najboljom muškom posadom, dok je trener Nikola Bralić za najboljeg veslačkog trenera na svijetu izabran 2015. godine.

– Stvarno je velika čast kada te svjetska organizacija u tvom sportu izabere za najbolju posadu u svijetu i to u dvije različite discipline. Prepoznali su naše rezultate, to je velika stvar i velika motivacija za Olimpijske igre. Sada treniramo jako za Tokyo da pokušamo i u dvojcu bez kormilara osvojiti najsjajnije odličje te tako ispisati povijest veslanja, rekao je Martin Sinković.

https://www.facebook.com/sinkovicbrothers/photos/a.314823062052819/1325144064354042/?type=3&theater

FISA nagrade za najbolje u 2019. godini dodjeljuje u sedam kategorija i to za najbolju mušku i žensku posadu, najbolju para-veslačku posadu, najboljeg trenera te posebne nagrade za doprinos veslanju kao sportu, za sveučilišnog veslača koji je pokazao temeljne vrijednosti veslanja u svim aspektima života i svjetska nagrada za veslanje za održivost. Najbolje veslačke posade i trenere kandidirali su gledatelji, zaljubljenici u veslanje i mediji, a zatim su finalisti na temelju kandidature izabrani od strane FISA vijeća. Uz Braću Sinković u konkurenciji za mušku posadu godine, našle su se još reprezentacija Kine, Njemačke, Irske i Nizozemske.