2 min. čitanja

JEDNOSTAVNI DOMAĆI RECEPTI Domaće njoke

JEDNOSTAVNI DOMAĆI RECEPTI Domaće njoke
Foto: Marijan Zujić

Domaće njoke je jednostavno napraviti a idealne su uz razne umake, koji se mogu vrlo brzo skuhati.

Priprema:

Skuhajte 1,5 kg neoguljenog krumpira u posoljenoj vodi. Vrijeme kuhanja ovisi o veličini krumpira a gotov je kad vilica lagano prodire do sredine krumpira. Krumpir srednje veličine obično bude skuhan za 45 min.

Foto: Marijan Zujić
Foto: Marijan Zujić

Čim se dovoljno ohladi, ogulite ga i pasirajte. Pustite da se još malo ohladi pa dodajte sve sastojke (jedno veliko ili dva manja jaja, malo soli, 2 žlice maslaca) i malo od 500 g brašna.

Počnite mijesiti njoke, a brašno dodavajte postupno, dok ne dobijete smjesu koja se može valjati.

Foto: Marijan Zujić
Foto: Marijan Zujić
Foto: Marijan Zujić

Radnu površinu posipajte brašnom pa valjajte tijesto tako da dobijete duge trake debljine prsta te ih onda režite nožem na manje komade ovisno o željenoj veličini njoka.

Uvaljajte kuglice, viljuškom napravite rebrasti uzorak kako bi se umak bolje hvatao za njih.

Kuhajte njoke u kipućoj slanoj vodi u koju ste stavili žlicu ulja, nekoliko minuta, a gotovi su kada isplivaju na površinu te ih odmah vadite u zdjelu.

Foto: Marijan Zujić
Foto: Marijan Zujić
Foto: Marijan Zujić

Dodatak za zelene njoke, 250 g pasiranog i dobro ocijeđenog špinata umjesiti u tijesto.

Ako planirate zamrznuti dio, prvo ih trebate složiti na ravnu pobrašnjenu plastičnu tacnu te ih stavite u zamrzivač. Nakon što se zalede stavite ih u vrećicu i ponovo spremite u zamrzivač.

Foto: Marijan Zujić

Marijan Zujić

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.