Krstičević najavio: Obilježavanje trideset godina države Hrvatske proslavit će se u Zadru

ZADAR – U Zadru je održana svečana sjednica Gradskog vijeća povodom Dana grada Zadra i blagdana sv. Krševana na koju su stigli i predsjednica RH Kolinda Grabar Kitarović, te potpredsjednik Vlade RH, ministar obrane Damir Krstičević.

Damir Krstičević je kao izaslanik premijera Plenkovića najavio da će se Dan državnosti, 30. svibnja 2020. godine svečano proslaviti upravo u Zadru, uz veliki zrakoplovni susret, čime će biti obilježeno i trideset godina države Hrvatske.

Foto: Grad Zadar

– Ova Vlada odlučna je u očuvanju hrvatskog nacionalnog identiteta i hrvatskih nacionalnih vrijednosti. Stoga smo donijeli novi Zakon o blagdanima te ćemo 30.svibnja 2020. slaviti Dan državnosti na taj datum koji je duboko utkan u svijest svakog čovjeka, a 18. studenog obilježit ćemo Dan sjećanja na sve žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje – rekao je Krstičević.

Dodao je kako Zadar ima ogroman potencijal za infrastrukturni i gospodarski razvoj:

– Stoga sam uvjeren kako ćete iskoristiti mogućnosti koje se otvaraju poduzetim Vladinim mjerama kako bi zajedničkim radom stvarali prosperitet ovog prostora i ljudi koji ovdje žive – zaključio je ministar Krstičević.

I.B.