VIDEO: NOVI POTRESI U ALBANIJI Ispod ruševina ima mrtvih i više od 600 ozlijeđenih

Foto: Twitter

DRAČ – Albanija se ne prestaje tresti.  Čak 20-ak potresa, od kojih je najrazorniji magnitude 6.4 po Richteru bio u 3.54 sati pogodio je područje u blizini lučkog grada Drača. Novi snažan potres jačine 6,3 po Richteru, dogodio se u 7:08 sati. Albanski mediji javljaju da je najmanje 7 mrtvih, ali i više od 600 ozlijeđenih koje spasitelji pokušavaju izvući ispod ruševina. 

Posljednja u nizu podrhtavanja jačine 5 po Richteru dogodila su se 50-ak km od Tirane, e jedan je od 4,9 po Richteru zatresao dno Jadrana. Zbog oštećenja, zatvorena je i zračna luka u glavnom gradu

– Vatrogasci i vojno osoblje  pomažu stanovnicima (izvučenim) iz ruševina u Draču i obližnjem selu Thumaneu – rekla je glasnogovornica ministarstva obrane novinarima. Objavljen je i video spašavanja dječaka iz ruševina.

Žrtve su pretežno zatrpane ruševinama, no kruže i informacije da žrtava ima i na plaži u Draču, no to još nije službeno potvrđeno.

Potres se osjetio i u Hrvatskoj

Potres je bio toliko snažan da se osim u Albaniji osjetio u Hrvatskoj,  cijeloj Crnoj Gori, Makedoniji, BiH i dijelu Italije.

“Noćas 26. studenog 2019. godine u 3,54 sati na seizmografima Seizmološke službe Republike Hrvatske zabilježen je razoran potres s epicentrom kod Drača u Albaniji. Magnituda potresa iznosila je 6,3 prema Richteru, a intenzitet u epicentru bio je IX stupnja. Prema dojavi građana potres se osjetio u širem dubrovačkom području”, stoji u priopćenju hrvatske Seizmološke službe.

PROČITAJTE JOŠ:

Albaniju pogodio razoran potres – Tresla se i Dalmacija!

D.G.