FOTO Talijanskoj posadi prijete kazne za nedozvoljeni ribolov i prelazak granice

Foto: Čitatelji

VIS – Četveročlana posada talijanskog ribarskog broda Ninetta koju je jutros privela hrvatska policija, osim ilegalnog prelaska državne granice 3 NM unutar hrvatskih teritorijalnih voda, sumnjiči se i za nelegalni ribolov, doznajemo od pouzdanog izvora bliskog istrazi. 

Talijani su još na saslušanju pred sutkinjom prekršajnog suda, a osim sumnje u počinjenje prekršaja iz Zakonika o schengenskim granicama, doznajemo da ih se sumnjiči i za nelegalni ribolov.

Podsjetimo, njihovim sunarodnjacima u Zadru je početkom rujna, nakon kratkog saslušanja na tamošnjem prekršajnom sudu, zapriječena kazna od 45 tisuća kuna za nelegalni prelazak državne granice. Iako su naše službe zabilježile treći takav ulazak u Republiku Hrvatsku u godinu dana od strane iste posade, s istim brodom, prema izjavi zadarske policije za Morski HR, nije im oduzeta i ribolovna oprema jer nisu zatečeni da love u našem moru.

Hoće li najnoviji talijanski kriminalci ostati bez ribe i opreme, i kolike će im biti kazne, doznat ćemo po završetku saslušanja koje traje već cijeli dan, no naš izvor tvrdi da su Talijani ovaj put zatečeni u nelegalnom ribolovu.

Donosimo ekskluzivno i fotografije talijanskog ribarskog broda Ninetta kojeg je jutros Hrvatska policija uzaptila kod Palagruže.

PROČITAJTE JOŠ: