Snimanje milenijske fotografije trajekta “Lastovo” pomaknuto za dan ranije

Foto: Facebook / M/t Lastovo

SPLIT – Milenijska fotografija s legendarnim 50-godišnjakom, trajektom “Lastovo”, umjesto u petak, na sam Dan pomoraca, sv. Nikolu, zbog vremenskih uvjete pomiče se za dan ranije.

Za milenijsku fotografiju koju će snimiti naš ništa manje legendarni fotograf Šime Strikoman, traži se 300-tinjak volontera. U Facebook grupi M/t Lastovo, odakle je i krenula ova inicijativa, stoji obavijest:

“Po svim meteo prognozama, u petak ćemo imati loše vremenske uvjete praćene obilnom kišom. Stoga je snimanje milenijske fotografije pomaknuto za četvrtak, 05.prosinca. Još uvijek nemamo nikakve podatke o sudjelovanju učenika Srednje Pomorske škole u Splitu, stoga Vas pozivamo da se odazovete u što većem broju. Koliko god da Vas dođe, neće biti viška, samo nemojte da fali ljudi, jer drugu priliku nećemo imati. Zato, ajmo ovo odraditi kako Bog zapovida. Planiramo još jednu humanu akciju napraviti ali o tome ćemo se dogovoriti svi zajedno na snimanju. Pozovite prijatelje, susjede, sve one za koje znate da im Lastovo nešto znači”. 

– Znači, četvrtak, 05.12 oko 11.30 Trajektna luka Split, vez broj 25, na lukobranu. Dođite u što većem broju zabilježiti pola stoljeća najomiljenijeg i najpouzdanijeg trajekta na Jadranu – kaže Damir Jerkov, autor grupe M/t Lastovo.

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10216778363986031&set=p.10216778363986031&type=3&theater