Plaketa za spašavanje jedriličara “Valovi Šibenika” ove godine neće biti dodijeljena

ŠIBENIK – Osma po redu Plaketa Valovi Šibenika, koju JK Val dodjeljuje za najpožrtvovanije traganje i spašavanje na moru gdje je jedan od subjekata jedrilica ili jedriličar, ove godine neće biti uručena.

– Odluka je to organizacijskog odbora Šibenske regate krstaša koji je ujedno i komisija za dodjelu Plakete Valovi Šibenika. Razlog ovakve odluke je taj što na sreću nije bilo havarije a samim tim ni spašavanja koji su ispunjavali pravilnik za dodjelu Plakete – pojasnio je to predsjednik Plakete Valovi Šibenika JK Val – Zoran Lučić.

– Odluka je donesena na temelju nama pristupačnim podacima SAR-a, a u najvećem slučaju su to podaci iz medija, društvenih mreža i privatnom dojavom ili nominacijom. Na pokušaj dobivanja službenih informacija SAR-a ostali smo uskraćeni. Da bi održali vrijednost i značaj Plakete “Valovi Šibenika”, a time još jednom odali priznanje dosadašnjim dobitnicima, nismo željeli vrednovati neke asistencije, tegljenja i odsukavanja, koja su se dogodila u proteklom razdoblju – izjavio je Lučić.

I.B.