KRENI OPET PISMO Splitski glazbenici snimili emotivnu skladbu velikanima koji više nisu s nama

Foto: Screenshot

SPLIT – Splitske zvijezde i prijatelji – Kreni opet pismo (Official Art Video) Splitski bend pomaga i humanitarna udruga Split Stars i prijatelji, čiju okosnicu čine humane zvijezde Split Stars uz pozamašan niže vrhunskih splitskih glazbenika, pokrenuo je vrhunsku publiku s kojom su odabrali počast brojnih kolegama, splitskim glazbenicima i tekstopiscima koji su nas napustili u kratkom periodu nezaduženih nekoliko godina i svojim stvaralaštvima zadužili Split i kompletnu domaću glazbenu scenu.

Kroz pjesmu “Kreni opet pismo” u kojoj se sjećaju Olivera Dragojevića, Dina Dvornika, Vinka Coce, Zdenka Runjića, Jakše Fiamenga i Remija Kazinotija, čitao je najkvalitetnije izvođače i sastav kakav su Ivo Amulić, Dalmatino, Trio Gušt, Hari Rončević, Bomba, Petar Dragojević, Klapa Cambi, Zorica Kondža, Alen Nižetić, Dražen Zečić i Giuliano, poklonili su se dragim kolegama glazbenicima i tekstopiscima koji više nisu s nama.

Njezino predstavlja sada stiže u prigodnom trenutku, tačno pred rođendan Olivera Dragojevića, koji obilježava danas, 7. prosinca.

– Ova pisma zapravo je uvažavanje svima njima, a zajedno i diplomirali smo iz kojih su iznikli i koji su učinili prepoznavanje i najvećih na glazbenoj karti naše zemlje – poručio je dalmatinski tekstopisc Pjero Mirić koji je napisao ovu pjesmu, a refren je stajao u ljetovanju nekoliko godina, dok se fraza igrom tužnih sudbina punila imenima neprežaljenih glazbenika koji više nisu s nama.

Autor teksta je već spomenut Pjero Mirić, autor skladbe je Duško Rapotec Ute, dok je za aranžmana zaslužan Aleksandar Valenčić. Pjesma “Kreni opet pismo” snimljena je u studiju Lea Škare, a producirao je Želimir Dundić Dundo iz grupe Trio Gušt.

Na isti datum kada je i rođendan legendarnog Olivera Dragojevića, 7. prosinca, u Spaladium Areni, odvit će veliki koncert “Vridilo je”, glazbeno putovanje uz izvedbu Oliverovih dugogodišnjih i stalnih suradnika. Tekst: Pjero Mirić Glazba: Duško Rapotec Ute Aranžman: Aleksandar Valenčić Produkcija: Želimir Dundić Dundo Snimljeno u studiju Lea Škare.