Nastavljaju se inspekcije brodova Jadroplova, predsjednik Uprave izbjegava odgovore

Photo: Jadroplov

Ponovno smo svjedoci neprihvatljivih fotografija i priča koje dolaze s brodova Jadroplova. Riječ je o M/B Split koji se trenutno nalazi na sidrištu u Kini, izvijestio je Sindikat pomoraca Hrvatske. 

– Iako SPH nije zaprimio niti jednu službenu, odnosno potvrđenu pritužbu, zatražili smo od kolega iz ITF-a – koordinacije u Londonu da ciljano vrše preglede svih brodova Jadroplova gdje god su dostupni. Također je sugerirano da bez ustezanja traže potporu Port State control ukoliko uoče tehničke neispravnosti.

Smatramo da i većinski vlasnik, Republika Hrvatska snosi odgovornost za stanje na kompaniji i dužna je poduzeti korake za saniranje lošeg stanja života i rada pomoraca.

Drugim riječima- Uprava treba imati potporu Vlasnika ili treba mijenjati Upravu, jer prvenstveni smisao očuvanja Jadroplova su radna mjesta hrvatskih pomoraca i shippinga u Hrvatskoj. Uprave su promjenjive – brodovi i pomorci ostaju – kažu u Sindikatu.

Kovačić ne odgovara na pitanja

Tragom ovih informacija, redakcija našeg portala je u nekoliko navrata pokušala doći do odgovora predsjednika uprave Jadroplova, Branimira Kovačića.

Zanimalo nas je što se zbilo u Šangaju i kako su danas posada i brod? Kako tumači odvratne uvjete koje opisuje jedan član posade, ali i dokumentirane uvjete u fotografijama koje su objavili već neki mediji?
Osim ovog, zanimalo nas je osjeća li svoju odgovornost za stanje u kompaniji u kojoj je potvrđen za novog/starog predsjednika uprave, unatoč gubicima većim od pola milijarde kuna i ogromnom smanjenju temeljnog kapitala? Na ova i pitanje kako namjerava spasiti kompaniju, unatoč višekratnim pokušajima da dođemo do gospodina Kovačića, nije odgovorio.
Kovačić je tek napisao “Zaprimili smo Vaš cijenjeni upit te ćemo na isti odgovoriti čim budemo u mogućnosti”, a to je bilo 19. studenog.
PROČITAJTE JOŠ:
D.G.