Odvratni uvjeti života na Jadroplovovu brodu “MV” Split

Foto: Kaja Kljaković-Gašpić / Facebook / Pomorac.net

Obzirom na tijek događaja sa “MV” Split firme Jadroplov i kolege s portala Pomorac.net kontaktirali su njihove predstavnike.

Postavljeno im je nekoliko pitanja oko manjka posade na brodu, dijagnoze ešerihije kod člana posade, dužine smjena, broju ispravnih motora te kako komentiraju cijelu situaciju i kad bi se ista mogla riješiti.

Pitanje koje bismo izdvojili od svih postavljenih je komenar na izjave pomoraca da na brodu nema čiste vode za piće, nego ljudi skupljaju kišnicu, a o toploj vodi da ne govorimo.

U telefonskom razgovoru sa gospodinom Deanom Bilićem, crew managerom tvrtke Jadroplov, nisu pristigle  nikakve službene informacije.

Nastavno, s tim da se gospodina Branimira Kovačića, direktora firme ne može telefonski dobiti, kao prethodno i mi s portala Morski HR, službeni mail su mu uputili i kolege. Njima je odgovorio sljedeće:

“U svezi Vaših pitanja moram istaknuti da je stanje na brodu Split daleko bolje nego što je navedeno u Vašim pitanjima.

Osobno sam prije nekoliko dana kontaktirao zapovjednika broda koji me izvijestio da je stanje na brodu uredno te nema problema koje navodite u pitanjima.

Moram istaknuti da se mi izuzetno trudimo da našim pomorcima na brodovima omogućimo hranu i sve uvjete potrebne za uredan život“ – prenesen je službeni odgovor u cijelosti.

Ništa to ne bi bilo začuđujuće da društvenim mrežama ne kolaju fotografije koje pričaju “pomalo” drugačiju priču.

Podsjetimo, uz odvratne uvjete u kakvom žive pomorci na ovom brodu, Morski HR je uputio Kovačiću nekoliko pitanja, između kojih i o odgovornosti za stanje u kompaniji u kojoj je potvrđen za novog/starog predsjednika uprave, unatoč gubicima većim od pola milijarde kuna i ogromnom smanjenju temeljnog kapitala?

Kovačić nam je nakon brojnih inzistiranja na odgovoru 19. studenog tek napisao “Zaprimili smo Vaš cijenjeni upit te ćemo na isti odgovoriti čim budemo u mogućnosti”. Tri tjedna smo čekali, a odgovore na pitanja zdravom razumu možda najbolje mogu dati fotografije u prilogu.

PROČITAJTE JOŠ:

Nastavljaju se inspekcije brodova Jadroplova, predsjednik Uprave izbjegava odgovore

I.B.