Uginula glavata želva nasukala se na Krku

Foto: VET Centar Crikvenica / Facebook

CRIKVENICA – Stanovnici Šila na otoku Krku prije nekoliko dana su primijetili nasukanu kornjaču. Stigli su radnici Veterinarskog centra u Crikvenici i zaključili da se radi o glavatoj želvi. Nažalost, nije joj bilo spasa jer se jadnica najvjerojatnije zapetljala u ribarsku mrežu, ugušila, a potom joj se tijelo nasukalo.

Veterinarski centar Crikvenica objavio je da su nedavno dobili poziv od komunalnih redara općine Dobrinj da se na jednoj od plaža nedaleko od Šila nasukala ” kornjača” i da je tamo očito nekoliko dana.

„I nama je na prvu bilo pomalo čudno. Ali kada smo došli na tu plažu imali smo što i vidjeti. Dočekala nas je Glavata želva teška cca 49kg.

Glavata želva ((lat.) Caretta caretta) je vrsta morske kornjače, koja kao i kopnene kornjače spada u drevni red Chelonia. Morske su kornjače jedini gmazovi koji naseljavaju Sredozemno i Jadransko more. Otpremili smo je u veterinarski zavod u Rijeci.

Nadamo se da ćemo što manje ili nećemo uopće nailaziti na ovakve slučajeve, ako i hoćemo nadamo se happy endu.

Čuvajmo naše Jadransko more i prirodu“, poručuju iz Veterinarskog centra Crikvenica i objavljuju fotografije kako bi osvijestili građane o tome što se događa u Jadranu.