2 min. čitanja

Humanitarni koncert “Božić u klapskom ruhu”

OMIŠ – Festival dalmatinskih klapa Omiš zajedno s partnerima i ove godine kao i prošle organizira veliki humanitarni koncert “Božić u klapskom ruhu” koji će se održati 19. 12. 2019. u športskoj dvorani „Ribnjak“ u Omišu.

Ovog četvrtaka, 19. prosinca s početkom u 19.00 sati u sportskoj dvorani „Ribnjak“ u Omišu FDK Omiš uz suorganizatore Grad Omiš i HDS organizira tradicionalni humanitarni koncert pod nazivom „Božić u klapskom ruhu“. Prikupljena sredstva usmjerena su Udruzi osoba s invaliditetom „AGAPE“ iz Omiša za nabavku opreme za rehabilitaciju i druge aktivnosti Kluba mladih oboljelih od multiple skleroze. Sudionici koncerta su: solist Duje Stanišić; klape: Bunari (m) – Vodice, Pasika (m) – Kostanje, Oneum (m) – Omiš, Mirabella CZK (ž) – Omiš, Žmul (m) – Omiš, te Gradska glazba Omiš (CZK), a Festival najavljuje i gosta iznenađenja. Voditelji su Edita Lučić Jelić i Joško Bonaći.

Multipla skleroza je neurološka, autoimuna bolest koja znatno umanjuje i utječe na kvalitetu života. Još uvijek ne postoji lijek u smislu konačnog izlječenja, ali postoji niz načina kako djelovati na njezin tijek. Suočavanje s dijagnozom je stresno i oboljele prilično obeshrabri i demotivira već na samom početku. Na žalost, u našoj sredini je zadnjih godina znatno povećan broj oboljelih, posebno među mladom populacijom. Cilj ove akcije je utjecati na svijest, ne samo oboljelih, već i na sve sugrađane da oboljelima od Multiple skleroze budemo podrška u njihovom svakodnevnom životu. Ne dozvolimo da postavljanje dijagnoze oboljelima znači i prekid društvenih, profesionalnih i drugih aktivnosti. U tome mogu uspjeti samo našom zajedničkom podrškom. Prikupljenim sredstvima od humanitarne akcije pomoći će se u nabavci opreme za rehabilitaciju i druge aktivnosti Kluba mladih oboljelih od Multiple skleroze.

Ukoliko želite pridonijeti blagdanskom duhu u Gradu Omišu, te Božić učinimo ljepšim onima kojima je pomoć potrebna dođite na koncert, kupnjom ulaznice učinite dobro djelo i uživajte u pjesmi. Humanitarnoj akciji možete pridonijeti i uplatom sredstava na poseban žiro račun broj: HR6524070001500007271. Prodaja ulaznica: www.eventim.hr i na ostalim ovlaštenim prodajnim mjestima Eventima, u direkciji FDK Ivana Katušića 5 u Omišu ili na ulazu u dvoranu uoči početka koncerta.

I.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.