Humanitarni koncert “Božić u klapskom ruhu”

OMIŠ – Festival dalmatinskih klapa Omiš zajedno s partnerima i ove godine kao i prošle organizira veliki humanitarni koncert “Božić u klapskom ruhu” koji će se održati 19. 12. 2019. u športskoj dvorani „Ribnjak“ u Omišu.

Ovog četvrtaka, 19. prosinca s početkom u 19.00 sati u sportskoj dvorani „Ribnjak“ u Omišu FDK Omiš uz suorganizatore Grad Omiš i HDS organizira tradicionalni humanitarni koncert pod nazivom „Božić u klapskom ruhu“. Prikupljena sredstva usmjerena su Udruzi osoba s invaliditetom „AGAPE“ iz Omiša za nabavku opreme za rehabilitaciju i druge aktivnosti Kluba mladih oboljelih od multiple skleroze. Sudionici koncerta su: solist Duje Stanišić; klape: Bunari (m) – Vodice, Pasika (m) – Kostanje, Oneum (m) – Omiš, Mirabella CZK (ž) – Omiš, Žmul (m) – Omiš, te Gradska glazba Omiš (CZK), a Festival najavljuje i gosta iznenađenja. Voditelji su Edita Lučić Jelić i Joško Bonaći.

Multipla skleroza je neurološka, autoimuna bolest koja znatno umanjuje i utječe na kvalitetu života. Još uvijek ne postoji lijek u smislu konačnog izlječenja, ali postoji niz načina kako djelovati na njezin tijek. Suočavanje s dijagnozom je stresno i oboljele prilično obeshrabri i demotivira već na samom početku. Na žalost, u našoj sredini je zadnjih godina znatno povećan broj oboljelih, posebno među mladom populacijom. Cilj ove akcije je utjecati na svijest, ne samo oboljelih, već i na sve sugrađane da oboljelima od Multiple skleroze budemo podrška u njihovom svakodnevnom životu. Ne dozvolimo da postavljanje dijagnoze oboljelima znači i prekid društvenih, profesionalnih i drugih aktivnosti. U tome mogu uspjeti samo našom zajedničkom podrškom. Prikupljenim sredstvima od humanitarne akcije pomoći će se u nabavci opreme za rehabilitaciju i druge aktivnosti Kluba mladih oboljelih od Multiple skleroze.

Ukoliko želite pridonijeti blagdanskom duhu u Gradu Omišu, te Božić učinimo ljepšim onima kojima je pomoć potrebna dođite na koncert, kupnjom ulaznice učinite dobro djelo i uživajte u pjesmi. Humanitarnoj akciji možete pridonijeti i uplatom sredstava na poseban žiro račun broj: HR6524070001500007271. Prodaja ulaznica: www.eventim.hr i na ostalim ovlaštenim prodajnim mjestima Eventima, u direkciji FDK Ivana Katušića 5 u Omišu ili na ulazu u dvoranu uoči početka koncerta.

I.B.