1 min. čitanja

NIKAD TOPLIJI BOŽIĆ Evo kakvo nas vrijeme čeka idućih dana

NIKAD TOPLIJI BOŽIĆ Evo kakvo nas vrijeme čeka idućih dana
Foto: Saša Čuka

U novome će tjednu biti toplo kao malo kada u drugoj polovini prosinca, mnogima vjerojatno i neugodno, osobito na Jadranu, gdje će biti izražene južine, iako do srijede uz visok i relativno postojan tlak zraka, prognozira glavni meteorolog HRT-a Zoran Vakula.

U većini će krajeva našeg dijela Europe i srednja najviša – najčešće poslijepodnevna – temperatura zraka, i srednja najniža – najčešće jutarnja – biti blizu rekordno visokih vrijednosti u povijesti mjerenja.

U južnijim će pak krajevima biti oblačnije, uz povremenu mjestimičnu kišu, poslije srijede na Jadranu vjerojatno i obilnije pljuskove s grmljavinom, te uz gotovo svakodnevno umjereno i jako jugo, uglavnom na otvorenome moru i olujno.

– U ponedjeljak će na sjevernom Jadranu i u gorju prevladavati promjenljivo oblačno, ponegdje uz mogućnost za malo kiše i to uglavnom na riječkom području. Puhat će umjeren do jak južni i jugozapadni vjetar. Jutarnja temperatura zraka od 4 do 7 °C, uz obalu između 10 i 14 °C, a najviša dnevna od 11 do 16 °C.

U Dalmaciji uglavnom suho, djelomice sunčano i razmjerno toplo. Puhat će umjereno i jako jugo, prema otvorenome moru i olujno, pri čemu će more biti umjereno valovito i valovito. Najviša dnevna temperatura od 14 do 17 °C.

Podjednako za prosinac iznadprosječno toplo bit će i na jugu Hrvatske, uz djelomice sunčano vrijeme, ali uz povremeno više oblaka mjestimice može biti kratkotrajne kiše. Puhat će umjereno i jako jugo – prognozirao je mr. sc. Dragoslav Dragojlović iz DHMZ-a

U novome tjednu još toplije, ponegdje uz kišu…

– U novome će tjednu na Jadranu će veći dio novoga tjedna biti izražena južina, te promjenljivo oblačno, mjestimice uz kišu, osobito na sjeveru i jugu. U četvrtak i subotu prolazna jača naoblačenja s češćom kišom, pa i u obliku pljuskova. Puhat će umjereno i jako, prema otvorenome moru i olujno jugo, koje će u četvrtak oslabjeti, a u petak ponovno pojačati – kaže Dragojlović.

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.