1 min. čitanja

Za božićne i novogodišnje praznike očekuje se oko 4 posto više gostiju

Prema rezultatima ankete koju je Hrvatska turistička zajednica provela u suradnji sa sustavom turističkih zajednica, tijekom božićnih i novogodišnjih praznika, odnosno u razdoblju od 20. prosinca 2019. do 6. siječnja 2020. godine, na razini cijele Hrvatske očekuje se oko 227.000 dolazaka i 594.000 noćenja turista što u odnosu na isto razdoblje lani predstavlja očekivani rast turističkog prometa od oko 4 posto.

– Domaći i strani turisti sve više prepoznaju i hvale kvalitetnu ponudu hrvatskih destinacija u zimskom razdoblju, kako na kontinentu tako i na obali, ali i na otocima. Upravo je to pravi smjer u nastojanju da Hrvatsku pozicioniramo kao destinaciju atraktivne i raznolike ponude tijekom cijele godine, odnosno u ravnomjernijoj distribuciji ostvarenog turističkog prometa tijekom cijele godine – istaknuo je direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić.

Promatrajući najave turističkog prometa u jadranskim županijama, na obali se za vrijeme božićnih i novogodišnjih praznika očekuje realizacija oko 126.000 dolazaka i 383.000 noćenja, što predstavlja rast prometa od oko 2 posto, dok se na kontinentu očekuje realizacija oko 100.000 dolazaka i 211.000 noćenja, što predstavlja rast prometa od oko 6 posto.

Najveći turistički promet na obali očekuje se u Istarskoj, Primorsko-goranskoj, Splitsko-dalmatinskoj i Dubrovačko-neretvanskoj županiji, dok se na kontinentu najveći turistički promet očekuje u gradu Zagrebu, Krapinsko-zagorskoj, Međimurskoj i Karlovačkoj županiji.

I.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.