Photo: Ivan Toman

Kišno nevrijeme zahvatilo je dio Dalmacije, ali i Istru u noći s četvrtka na petak. 

Prema podacima mreže postaja Pljusak.com, u Zlarinu su posljednja 24 sata, do 1 sat iza ponoći, pale ekstremne 122 litre kiše po kvadratnom metru. Većina te kiše pala je zadnjih 6 sati. Na šibenskom području tijekom prosinca prosječno padne 93 litre kiše po kvadratnom metru, što znači da je količina oborina koja je pala zadnjih nekoliko sati premašila mjesečni prosjek, piše Dalmacija danas.

Kišno nevrijeme u Splitu

Gepostet von DalmacijaDanas am Donnerstag, 19. Dezember 2019

U Brodarici su pale 93 litre, a slijede Gračac 87, Skradin 78, Bilice 64, Šibenik – Krvavice 58, Krapanj 50, Split – Mejaši 35, Komiža 34, Žrnovnica 30… U dijelu Dalmacije pada tuča, ali zasad nema dojava o mogućoj šteti.Obilne oborine bile su praćene vrlo intenzivnom grmljavinom, kao da se radi o toplijem dijelu godine, a ne da smo 24 sata od prvog dana kalendarske zime. Bez obzira na obilne oborine, noć je natprosječno topla, pa u mnogim dijelovima Dalmacije temperatura doseže 15 Celzijevih stupnjeva.

Šibenik upravoFoto: Krešimir Bilušić

Gepostet von Crometeo am Donnerstag, 19. Dezember 2019

Grmljavinski pljuskovi pogodili su i Istru, a jučer je jedan jačeg intenziteta zabilježen na jugu. Poplavile su ulice u Puli. a kako se čini, vrijeme se neće smiriti do nedjelje. Vjetar, kiša i plima nastali su kao rezultat duboke ciklone, a najavljuje se kako će tlak u nedjelju pasti ispod 980 hPa, piše Istramet.

Bliži se Božić, a mi pišemo o grmljavinskim pljuskovima. Jedan žešći pogodio je jug Istre, u Puli ima dosta vode po cestama. Oprezno u prometu. Foto: Marko CukonViše na portalu 👉 www.istramet.hr

Posted by IstraMet on Thursday, December 19, 2019

D.G.

Vaš komentar