1 min. čitanja

ZADAR Kruzerima u Gaženici besplatno, a na Poluotoku maksimalna pristojba

ZADAR – Nakon zaprimljenih primjedbi Lučke uprave Zadar, koncesionara putničkog terminala u Gaženici, tvrtke ZIPO, i Županijske komore Zadar, Grad Zadar odlučio je promijeniti nacrt  odluke o visini turističke pristojbe za kruzere koja se uvodi od 1. siječnja 2021. godine.

Prvim nacrtom Grad je planirao naplaćivati pola od maksimalnog iznosa, koji su, ovisno o veličini broda, propisani u rasponu od 2.000 do 40.000 kuna. Takva je odluka izrađena na temelju dobivenog mišljenja Turističkog vijeća Turističke zajednice Grada Zadra, piše 057info.

– U cijelosti smo prihvatili prijedlog LUZ-a i to na način da se odgodi primjena ove odluke na Luku Gaženicu kako bi ona bila na cjenovnoj razini konkurentnih destinacija, Splita i Dubrovnika, mada je naša luka infrastrukturno opremljenija. Drugi prijedlog je išao u smjeru da se zbog iznimno atraktivne lokacije gata na Poluotoku, koji je uz sami Pozdrav suncu, naplaćuje maksimalan dopušteni iznos pristojbe. Napravili smo kalkulaciju prihoda na temelju ticaja za ovu godinu tijekom koje je na luku Poluotok pristalo ukupno 59 manjih kruzera do tisuću putnika. Prema tome, ostvarili bi 250 tisuća kuna prihoda, od čega bi 212 pripalo Gradu, a ostatak od 38 tisuća kuna Županiji – rekao je na Kolegiju gradonačelnika resorni pročelnik Ivica Katić.

Gradonačelnik Branko Dukić istaknuo je kako će turistička pristojba za Gaženicu biti besplatna sve dok ona ne postane home port kakvom teže.

I.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.