1 min. čitanja

Otok Premuda pred Božić danima bez struje

PREMUDA – Premuda je od petka 20.12. popodne ponovo bez struje. U prekidu je, izgleda, podmorski kabel između Silbe i Premude, a kvar još nije ni lociran. Elekra je u ponedjeljak, kao vatrogasnu mjeru, poslala agregat koji će raditi dok se kvar ne otkloni.

– Svjesni smo činjenice da je jedino zamjena kabela između Silbe i Premude trajno rješenje problema, jer ovo već ne znamo koji kvar u protekloj godini, a sve se vrti više-manje oko spornoga kabela, koji je star preko 50 godina – poručuju iz Mjesnog odbora Premuda.

Nažalost odgovorni u HEP-u, ministarstvima, vladi i ne znamo ni sami gdje, još nisu došli do zaključka da je PODMORSKI KABEL IZMEĐU SILBE I PREMUDE POTREBNO PROMIJENITI!

– Te činjenice su svjesni jedino mještani Premude koji zbog nestanka struje preživljavaju kao u 17-om stoljeću, a već smo debelo zagazili u 21. pa molimo sve gore nabrojane da se malo trgnu i poduzmu nešto više od pukog krpanja kabela i odgađanja problema do slijedećeg kvara – napominju.

Kad nestane struje, nema vode, telefona i interneta

– Za neupućene koji se vode mišlju, “a neš ti par dana bez struje” samo da malo pojasnimo; kad nestane struje, automatski nestaje i vode, u roku od par sati prazne se rezervne baterije na telefonskoj centrali i na odašiljaću, te nema signala za telefon, mobitel, internet TV, nema bojlera, tuširanja, vode u vodokotliću… uglavnom, tko nije probao, slobodno nek dođe vidjeti kako je lagodan život na otoku – poručuju s Premude.

Kako se ovakvi incidenti obično događaju po lošem vremenu, onda još i brod ne vozi, trajekt ne pristaje i kao šlag na torti je jučerašnji pulente maeštro koji je poharao Krijal. Rezultat su dva potopljena kaića, klupice na školjeri i kućica za prodaju karata skoro pometena s rive.

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.