VIDEO Posada hrvatske raketne topovnjače u blagdanskoj čestitci NATO-a

Foto: HRM / Screenshot

Blagdansku video čestitku NATO-a u kojoj je sudjelovala posada i brod HRM-a RTOP – 42 “Dubrovnik“ vidjelo više od 600 tisuća ljudi.

Posada i brod Hrvatske ratne mornarice RTOP – 42 “Dubrovnik” sudjelovali su u snimanju blagdanske video čestitke NATO-a kojom se izražava zahvala svim snagama i svim pripadnicima vojski zemalja članica koji su ovih blagdana u misijama, daleko od svojih domova.

Video čestitka, čiji su glavni protagonisti pripadnici Hrvatske ratne mornarice, na youtube kanalu NATO-a do sada ima više od 600 000 pregleda.

Posada i brod Hrvatske ratne mornarice RTOP – 42 “Dubrovnik” sudjelovali su kao 2. hrvatski kontingent u NATO operaciji Sea Guardian u području Sredozemlja, u cilju doprinosa Republike Hrvatske savezničkim naporima osiguranja zajedničke sigurnosti na moru i stvaranja pomorske situacijske slike te razvoja pomorske sigurnosti. Tijekom jednomjesečnog angažmana raketna topovnjača “Dubrovnik” u plovidbi je prešla oko 3500 nautičkih milja.

Republika Hrvatska ove je godine, 1. travnja obilježila 10 godina od ulaska u NATO savez. Članstvom u Sjevernoatlanskom savezu Hrvatska se pokazala kao vjerodostajan i pouzdan saveznik, a više od 6700 pripadnika Hrvatske vojske sudjelovalo je u NATO vođenim misijama, operacijama i aktivnostima.