Foto: Wikimedia / DHMZ / Screenshot

Državni hidrometeorološki zavod oglasio je crveno upozorenje na opasne udare bure koji će mjestimice biti i do 70 čvorova, odnosno preko 120 km/h. More ponegdje 5 i to uglavnom prema otvorenome.

Jaka će bura imati povremeno olujne i orkanske udare, a prema kraju dana će malo oslabjeti. Do kraja dana vedro i sunčano, ali hladno, s najvišim temperaturama između -2 i 3, na obali i otocima od 5 do 9 °C.

Hrvatski autoklub u najnovijem izvješću upozorava posljedično i na probleme u cestovnom i pomorskom prometu.

Zbog olujnog vjetra samo za osobna vozila otvorene su:

– autocesta A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje (obilazak je državnim cestama preko Gračaca, Obrovca i Karina-DC50 i DC27) ;

– Jadranska magistrala (DC8) između Karlobaga i Svete Marije Magdalene

– DC54 Maslenica-Zaton Obrovački.

Zbog vjetra zabrana je prometa:

na Jadranskoj magistrali (DC8) između Senja i Karlobaga za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motociklei za dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina);

POMORSKI PROMET

Zbog loših vremenskih prilika danas 29.12.2019 uveden je raniji povratak M/B Sveti Salvestar na državnoj liniji br. 612 s polaskom u 11:00 h iz uvale Porat > Uvala Salbunara > Mezoporat > Luka Komiža.

Trajektna linija 435 Zadar (Gaženica)-Iž (Bršanj)-Rava-Mala Rava plovi sa polaskom iz Zadra (Gaženice) u 15:30 sati, povratno putovanje iz Male Rave je u 18:15, a iz Rave u 18:35 sati.

I.B.