KORČULA Tko je gradio ovakvu cestu? Teško je povjerovati da ovo postoji!

Foto: Dubrovački dnevnik

KORČULA – U Hrvatskoj se po pitanju prometa svašta može vidjeti, a jedan od najgorih primjera definitivno dolazi s Korčule. 

Ispod park-šume Hober postoji jedna famozna cesta s dvije prometne trake, baš kao što to ona i treba biti, a onda preko polovice jedne prometne trake kreće – nogostup. Zvuči nevjerojatno i sam prizor zaista izgleda smiješno i apsurdno, no zapravo cijela priča i nije baš tako smiješna kad se u kontekst uzme sigurnost vozača.

Gradonačelnik Korčule Andrija Fabris, kao ni izvođač radova, očito nisu previše razmišljali o ozbiljnosti posljedica koje bi se mogle dogoditi uslijed, primjerice, vožnje po noći od strane vozača koji ne poznaju dovoljno spomenuto područje ili ako bi se pri tom još na pločniku koji prolazi preko kolničke trake našao pješak, piše Dubrovački dnevnik.

Također, zanimljivo je pitanje je li uopće dobivena suglasnost od nadležnih za ovakvo prometno rješenje koje nedvojbeno predstavlja prijetnju po sigurnost vozača i putnika koji prolaze tim područjem, a koje se može vidjeti na dva mjesta na cesti od 500-tinjak metara.

Foto: Dubrovački dnevnik

I.B.