Još jedan potres zatresao Dalmaciju

Foto: EMSC

I u prvim satima Nove godine Zemlje je na području jugiostočne Europe podrhtavala nekoliko puta. Zabilježen je niz potresa, pa je tako serija, koja traje od kraja studenog kad je u najrazornijem potresu u Albaniji poginulo više od 40 ljudi, nastavljena i dalje. 

15:45 Još jedan potres magnitude 3,7 po Richteru u 15 sati zatresao je BiH i Dalmaciju. Epicentar je bio 31 kilometar jugoistočno od Mostara, oko 65 kilometara od Dubrovnika.

Ranije objavljeno:

Seizmografi noćas bilježe šest potresa, od čega je najsnažniji bio jutros u 3:53 sati u Jadranskom moru kod luke Drač u Albaniji. Njegova snaga je bila 4.2 po Richteru. Podrhtavanje tla dogodilo se i 82 kilometra od Podgorice,17 kilometara zapadno od Žabljaka, gdje je u 9.08 sati zabilježen potres jakosti 2.4  stupnja Richterove ljestvice.

Najnoviji potres dogodio se u 11.07 sati s epicentrom 74 kilometra južno od Sarajeva, kod Nevesinja, magnitude 3.5 stupnjeva po Richteru. Podrhtavanje tla osjetilo se na širem dubrovačkom području, a prema dojavama građana, treslo se i u Neretvi.

Ostali potresi danas registrirani su u Albaniji blizu Tirane.

Podsjetimo, Seizmološka služba Republike Hrvatske je sinoć, u novogodišnjoj noći, u 22.45 sati zabilježila potres jačine 3.3 po Richteru s epicentrom kod Ričica, 10-ak kilometara istočno od Imotskog.

D.G.

PROČITAJTE JOŠ:

Potres u novogodišnjoj noći: “Dobro je tutnjilo”