Preminuo Damir Mihanović Ćubi

Foto: Igor Jelenić / Facebook

SPLIT – Danas je u splitskoj bolnici preminuo Damir Mihanović – Ćubi, doznaje Dalmacija danas iz krugova bliskih obitelji.

Mnoge je u prosincu potresla i rastužila vijest o Ćubijevoj bolesti. Omiljenom splitskom zabavljaču dijagnosticirana je zloćudna bolest i to nakon što mu je pozlilo na snimanju u Zagrebu.

U početku se liječio u KB Sestara Milosrdnica u Zagrebu, a o svom stanju medije je obavještavao putem svog Facebooka. Uslijedile su brojne potpore Ćubijevih prijatelja i poznanika koji su pokrenuli i akciju skupljanja novaca za Splićanina. Posljednje dane života proveo je u Splitu.

Prije tjedan dana vatio se kući kako bi božićne blagdane proveo s obitelji.

Široj javnosti najpoznatiji je po ulozi majstora Nevena, povratnika iz Njemačke koji iz pozicije malog čovjeka iz Zagore kritizira svakodnevicu. Nevena je uspješno igrao u serijama “Jel’ me netko tražio” i “Nad lipom 35”, a istu je ulogu ponovio i na daske, u monodrami “Tko radi, štrajka od gladi”, koju je sam napisao i s kojom je prošao cijelu Hrvatsku. Nekoliko godina svirao je kao bubnjar u zadarskoj grupi Forum, prenosi Radio Dalmacija.

Nažalost, prvog dana 2020. Ćubi nas je napustio, a njegov osmijeh i vedar duh zauvijek će nas pratiti.