Grad Cres proslavio dan svog zaštitnika, sv. Izidora

Foto: Boris Kačan

CRES – Grad Cres je u četvrtak proslavio svoj dan, blagdan sv. Izidora svečanom svetom misom u župnoj crkvi te svečanom sjednicom Gradskom vijeća održanom u OŠ Frane Petrića.

Misu je predvodio nekadašnji creski župnik, danas na službi u Rabu, mons. Mladen Mrakovčić, uz kojeg su koncelebrirali svećenici rođenjem ili službom vezani uz Cres, a prisustvovali su i predstavnici gradskih i županijskih vlasti.

Na svečanoj sjednici gradskog vijeća prigodne govore o učinjenom u protekloj godini održali su predsjednik vijeća Marčelo Damijanjević i gradonačelnik Kristijan Jurjako, a zatim su podijeljena ovogodišnja gradska priznanja.

Ove je godine Priznanje Frane Petrića dobila profesorica Melita Chiole za predan rad na školovanju mladih u Područnom odjelu Srednje škole u Cresu te obogaćivanju kulturnog i društvenog života Grada Cresa, a Priznanje Pro Insula Sekcija “Volontiram – a ne moram” Opće gimnazije za predan humanitarni rad i razvijanje kulture volonterstva. Zahvalnice Grada Cresa dodijeljene su Ruggeru Antoniniću, Marku Capeku, Živku Cunjku, Valentinu Lucisu, Policijskoj postaji Mali Lošinj, Danieleu Surdiću, Giannini Sušić, Nikoli Tramontani, Bošku Vunduku i Zlatanu Haviću, te posthumno Goranu Toiću. Na priznanjima su se zahvalile Chiole i Pokupec Salković, te Daniele Surdić u ime svih dobitnika zahvalnica.

I.B.