KORČULA – Smirivanje bure pogodovalo je dodatnom noćnom ohlađivanju pa je noć donijela niske temperature zraka.  U 2 sata iza ponoći Muć, Trilj i Vinalić kraj Vrlike mjere -5°C.

Ovakve vrijednosti nisu nimalo neuobičajene za ovaj dio godine za Zagoru, no više nego zanimljiv podatak stiže iz Blatskog polja na Korčuli gdje je noćas izmjereno čak -7°C! Unutrašnjost Korčule poznata je po vrlo niskim temperaturama zraka za vrijeme mirnih zimskih noći. Tek nekoliko kilometara dalje, prema obali, temperature su više i desetak stupnjeva, piše Dalmacija danas.

Drugdje uz obalu i na otocima je većinom tijekom noći bilo od 0 do 5°C, u Zagori ispod nule. Za razliku od hladne noći, danju će biti ugodno, u mnogim predjelima iznad 10°C u najtoplijem dijelu dana.

Danas nas očekuje pretežno sunčano, od sredine dana prolazno uz umjerenu naoblaku, osobito na sjevernom Jadranu i zapadnim predjelima unutrašnjosti. Ujutro u unutrašnjosti mjestimice magla, a vjetar slab. Na Jadranu će puhati slaba i umjerena bura, prema otvorenom moru i sjeverozapadnjak, a navečer i u noći na srijedu bura će uz obalu jačati. Najviša dnevna temperatura od 2 do 7 u unutrašnjosti, a od 9 do 12 °C na Jadranu.

I.B.