APEL S HVARA Dovedite u funkciju razbijena svjetla za slijetanje helikoptera!

Foto: HRZ / M. Karačić / Grad Hvar

HVAR – Nesuvisla serija vandalskih napada mjesecima se događa na hvarskom helidromu koji služi isključivo jednoj svrsi – hitnom transportu zdravstveno i životno ugroženih pacijenata. Zvuči nevjerojatno, ali idioti su u više navrata porazbijali sustav rasvjete za noćno slijetanje helikoptera u hitnim medicinskim slučajevima. Još nevjerojatnije zvuči da od posljednjeg vandalskog čina u listopadu svjetla još nisu u funkciji 

“07.01.2020. I večeras smo imali hitan medicinski prijevoz helikopterom. Nažalost još uvijek svijetla na heliodromu koja su razbivena nisu u funkciji, te se za slijetanje moraju ručno postavljati svijetla od strane osoblja hitne pomoći. Ovim putem Djelatnici HMP Hvar i vatrogasci apeliraju da se što prije svjetla dovedu u funkciju. Hvala.” objavili su vatrogasci DVD-a Hvar. 

A hvarski dogradonačelnik Kuzman Novak progovorio je o ovom problemu i za portal Dalmacija danas rekao da je Grad naručio zamjensku rasvjetu, ali se požalio i da se ovakva situacija učestalo ponavlja.

– Situacija se stalno ponavlja. Dođu automobilima i razbijaju opremu. Imamo nadzornu kameru, no u vrijeme kada se dogodila posljednja devastacija kamera je imala tehničkih problema i nismo uspjeli snimiti tko je razbio. Nekoliko puta smo naručivali i popravljali opremu, ovo je samo jedna u nizu nabava. 2019. je bilo puno devastacije javne imovine, a kakvi su motivi tim ljudima, nije mi poznato. Grad je svakako u postupku sanacije razbijenoga – kazao nam je Novak.

D.G.