DOZNAJEMO Kreće obnova trogirske rive: „Čekali smo da se ukloni podrtina plutajućeg restorana“

Foto: Čitatelj

TROGIR – Ovako izgleda obala gdje je bio vezan plutajući restoran „Ćelica“!

– Hoće li vlasnik sanirati uništeno? – pitao je čitatelj koji šalje fotografije i upozorava na sigurnost zbog narušene statike i uništene rive zbog više od 2 desetljeća koliko je plutajuća podrtina broda bila vezana uz trogirsku rivu.

– Danas je to prijetnja prolaznicima i sveopćoj sigurnosti poradi urušavanja obale. Zanimljivo, ni komunalno poduzeće nije zainteresirano ni da fizički odvoji opasnu površinu – ljuti se čitatelj.

Privremeni pročelnik upravnog odjela za komunalno gospodarstvo i investicije Grada Trogira, Ivan Meštrović za Morski HR pojašnjava da je Grad svjestan problema.

– Grad pritišće Lučku upravu koja je nadležna, da napravi tu sanaciju. Mi smo to prijavljivali inspektoru Čikotiću i on je napisao rješenje koje nalaže da se cijela obala na području Grada Trogira sanira. Dali su i rješenje vlasniku tog restorana da brod maknu s te lokacije – kaže Meštrović, a podsjećamo, olupina je prije dva dana napokon i otegljena s trogirske rive.

Ravnatelj Lučke uprave Splitsko-dalmatinske županije Domagoj Maroević nam je potvrdio da se riva uskoro i sanira.

– Mi smo ušli u proces sanacije i kroz par dana ćemo početi sa radovima. Još prošle godine u proces je ušla tvrtka Marconi inženjering, a radovi će obuhvatiti 70 m rive, trajat će 2 i pol do 3 mjeseca, a sanacija će koštati 800 tisuća kuna – kazao nam je Maroević.

Čini se tako da će odlaskom stare podrtine, trogirska riva i prije ljeta zasjati u novom ruhu.

Jurica Gašpar

PROČITAJTE JOŠ:

VIDEO Otegljena podrtina plutajućeg restorana s rive na Čiovu