ČISTO MORE, ČISTO SRCE Prvi problemi za šibenske jedriličare: “Kroz auspuh nam je ušlo more”

Foto: Inreach Garmin screenshot / Dražen Grgić

Šibenski doktor Dražen Grgić u nastavku svoje avanture jedrenja prema Brazilu, zaobilazi talijanski poluotok Kalabriju i zajedno sa svojim suputnikom Branimirom Vlajom jedri prema Mesinskom tjesnacu. Javili su im se i prvi problemi – nakon dobre bure u Tarantskom zaljevu od cca 20-30čv na udare,  jučer im je ušlo more kroz auspuh, i pomočilo niže smještene stvari.

– Nakon fenomenalnog noćnog jedrenja u kojem smo doslovce preletili Tarantski zaljev prošlo jutro smo otkrili vodu u santinama koja je ušla kroz ispušnu cijev motora na koju mogućnost smo bili upozoreni ali očigledno nismo mogli dovoljno osigurali ispuh. Naravno, nakon poplave santina pola stvari na dnu je bilo mokro a kako je jučeri skroz pa vitar odlučili smo pristati u marini Porto Delle Grazie pored živopisnog gradića Roccella Ionica, da bi se posušili.

A danas nas je dočekalo i iznenađenje zapakirano u paket od moje drage Jasenke naslovljeno otvoriti isključivo na današnji dan. Pa smo veselo nazdravili i zagrizli. Hvala Jasenka! – poručuje dr. Dražen Grbić koji se javio upravo s Capo Spartivento, na krajnjem jugu Kalabrije.

https://www.facebook.com/CistoMoreCistoSrcezaSOSdjecjeSeloHrvatska/photos/pcb.116658876520315/116658816520321/?type=3&theater

Jurica Gašpar

PROČITAJTE JOŠ: