IDEMO POMOĆI! “Vozači velikog srca” trebaju sredstva za servis sanitetskog vozila kojim prevoze najteže pacijente

Foto: Građanska Inicijativa Stari Papir Za Novi Osmijeh

Građanska inicijativa “Stari papir za veliki osmjeh” obratila nam se za pomoć. Kao neprofitna organizacija civilnog društva na teritoriju Republike hrvatske provode projekt „Vozači velikog srca“ kroz koji pomažu djeci s teškoćama u razvoju i njihovim obiteljima, prevozeći ih na rehabilitacijska putovanja. Za projekt su od Splitsko-dalmatinske županije dobili u donaciju sanitetsko vozilo kojim prevoze najteže pacijente i sve ostale koji ne mogu putovati uobičajenim načinima prijevoza. Trenutno im je najnužnije napraviti servis sanitetskog vozila prije tehničkog pregleda i produljenja registracije, a sredstva kojima raspolažu nisu dovoljna.
Ova humanitarna inicijativa se u potpunosti financira donacijama građana i pravnih osoba, te povremenim prikupljanjem sirovina kojima pokrivaju trošak prijevoza tereta za humanitarne organizacije.
– Za oglase nažalost nemamo sredstava a željeli bi doprijeti do većeg broja ljudi, trenutno nam je glavni komunikacijski kanal društvena mreža “Facebook” – pojasnio je predsjednik ove organizacije, Tomislav Pavlović.
Projekt “Vozači velikog srca” sastoji se od dvije komponente :

1: Prijevoz tereta za humanitarne organizacije, – projekt se financira prikupom i prodajom sekundarnim sirovina i povratne ambalaže iz sustava povratne nakanade. 

2: Prijevoz djece s teškoćama u razvoju i osoba s invaliditetom, – projekt se financira iz donacija građana i pravnih osoba. 

Za početak bih želio prezentirati naše aktivnosti kronološki od osnivanja: 

S projektom “Vozači velikog srca” 2015. godine počinjemo s besplatnim prijevozom tereta u humanitarne svrhe (Prijevoz tereta) . 

Prikupljanjem starog papira i prodajom, financiramo prijevoz tereta za humanitarne organizacije. (Naprimjer; prikup i besplatan prijevoz pvc čepova za udrugu oboljelih od leukemije i limfoma iz Čakovca) 

  1. godine u lipnju pokrenuli smo i Besplatan prijevoz djece s posebnim potrebama i njihovih obitelji na rehabilitacijska putovanja , na inicijativu Facebook grupe “Iznajmljivači sa srcem” kojoj je već 3 godinu primarna misija spajati vlasnike smještajnih kapaciteta sa djecom s posebnim potrebama i njihove obitelji ( pretežno se radi o boravku na moru koji je zaista rehabilitacijskog karaktera te je naravno besplatan). 
  2. godine krećemo i sa besplatnim prijevozom pacijenata sa teškim bolestima našim sanitetskim vozilom. Vozilo nam je donirala Splitsko-dalmatinska županija na inicijativu Udruge “Iznajmljivači sa srcem” . 

Svi naši projekti su neprofitnih i volonterski te se načešće financiraju iz donacija građana i pravnih osoba tako da sukladno raspoloživim sredstvima prevozimo i ostale korisnike sa posebnim potrebama. 

U suradnji sa inicijativom Iznajmljivači sa srcem pokrenuli smo nekoliko projekata od kojih možemo izdvojiti: 

Opremanje dječjih bolnica potrebnom opremom. 

Adaptacija stambenog prostora za majku s djecu s posebnim potrebama. . Prikup i dostava humanitarne pomoći te medicinskih pomagala za korisnike. 

Imamo želju krenuti i korak dalje. 

Aktivno tražimo prostor gdje bismo mogli organizirati dežurstvo za besplatan prijevoz djece i odraslih osoba sa invaliditetom, mjesto za prikupe donacija te organizacijske aktivnosti inicijative. U tom istom prostoru planiramo i suradnju između organizacija i civilnog društva koje se brinu o djeci s posebnim potrebama te djeci bez odgovarajuće roditeljske skrbi. (faza 1) 

Željeli bismo organizirati i radionice za roditelje i skrbnike ciljnih skupina. 

Planiramo i pružanje savjetodavne podrške roditeljima, skrbnicima tih skupina u ostvarivanju njihovih prava. (faza 2) 

Jedna od naših vizija je i organizacija rehabilitacijskih radionica te igraonica za navedene korisnike (faza 3). 

Volju, organizacijsku sposobnost i želju imamo, a prostor za naše aktivnosti nam je nužan kako bismo mogli realizirati sve planirano. 

Ponovo napominjem kako se financiramo isključivo putem donacija te nam zaista treba pomoć u smislu donacije prostora ili sredstava za najam i troškove istog u cilju ostvarivanja naših aktivnosti, a u korist potrebitih skupina. 

Za uspješno provođenje projekta potrebna nam je financijska i ili svaka druga pomoć koju možete pružiti u sklopu svojih mogućnosti. 

(Napomena: za projekt prikupljamo donacije za rad udruge te iz istih financiramo projekt „Vozači Velikog Srca“. Svi potencijalni korisnici projekta dužni su biti članovi udruge, te kroz članstvo koriste besplatnu uslugu prijevoza. Ne prikupljamo “humanitarnu pomoć” u smislu Zakona o humanitarnoj pomoći). Unaprijed zahvaljujemo – kaže predsjednik građanske inicijative “Stari papir za veliki osmjeh”, Tomislav Pavlović.

A evo i kako pomoći:

Primatelj sredstava: Građanska inicijativa “Stari papir za novi osmjeh”

Adresa: Avenija Većeslava Holjevca 62, Zagreb

Žiro račun: HR6524020061100780563

Opis uplate: Donacija za opremu

D.G.