Foto: Boris Kačan

Dan međunarodnog priznanja Hrvatske turistički vodiči obilježavaju već treću godinu na malo drukčiji način. Povodom Dana međunarodnog priznanja Republike Hrvatske 15. siječnja, a u sklopu projekta “Upoznaj svoju zemlju”, u nedjelju, 12. siječnja diljem Hrvatske bit će organizirana besplatna turistička vođenja za građanke i građane. 

Akciju je pokrenula Zajednica društava turističkih vodiča Hrvatske uz potporu Hrvatske turističke zajednice pa stoga pozivaju građane i građanke da iskoriste priliku i doznaju nešto što možda još ne znaju o mjestima u kojima žive, piše RTL.

Vođenja su namijenjena lokalnom stanovništvu kako bi bolje upoznalo svoj grad te postalo ambasador hrvatskog turizma, ali i svim posjetiteljima i turistima pa se besplatne razglede gradova za građanstvo organizira ne samo na hrvatskom, nego i na njemačkom i engleskom jeziku.

Osim što će se na ovakav način obilježiti Dan međunarodnog priznanja Hrvatske, bit će ukazano i na važnost turističkih djelatnika i djelatnica za međunarodni ugled Hrvatske kao i na važnost lokalne zajednice te očuvanja nacionalnog identiteta i kulturne baštine.

Svi razgledi u gradovima traju oko sat i pol. Zajednica društava turističkih vodiča Hrvatske osnovana je 2005. i okuplja 19 udruga turističkih vodiča iz svih regija Hrvatske.

I.B.