LASTOVO Posada talijanskog ribarskog broda “Ariete I” procesuirana i pod prismotrom čeka presudu

Photo: Youtube/Screenshot

LASTOVO – Posada talijanskog ribarskog broda “Ariete I” procesuirana je na prekršajnom sudu nakon što je u subotu zatečena u ilegalnom ribolovu unutar hrvatskih teritorijalnih voda, potvrđeno nam je danas iz Dubrovačko-neretvanske policijske uprave.

– Talijanski ribari su jučer procesuirani na prekršajnom sudu prema članku 5. Zakona o Scehnegsnkim granicama, nezakoniti prelazak drž. Granice i nezakonit ribolov temeljem uredbe EU koja je implementirana u naš Zakon o morskom ribarstvu – ispričala nam je glasnogovornica policije Dubravka Bečić.

– Radi se o pet članova posade koji će biti kažnjeni zbog nezakonitog prelaska državne granice, a zapovjednik plovila će uz ovo biti kažnjen i zbog nezakonitog obavljanja ribolova. Rješenje suda očekujemo danas, a hoće li kaznu danas platiti ili je zamijeniti zatvorom, to će se tek vidjeti. U svakom slučaju, sudsku presudu Talijani čekaju na plovilu i pod prismotrom su  – kaže Bečić.

Podsjećamo, posada talijanskog ribarskog broda nakon ilegalnog ulaska oko 1Nm u hrvatske teritorijalne vode južno od otoka Lastova usred nezakonitog ribarenja, oglušila se o direktnu zapovijed policije za zaustavljanje, pa je uslijedio progon. Plovilo je uzapćeno, a posada privedena u Lastovo na saslušanje.

Jurica Gašpar

PROČITAJTE JOŠ: