Kreće nabava plovila i vozila za projekt Hrvatski centar koralja Zlarin

Foto: Dalibor Andres

ŠIBENIK/ZLARIN – Grad Šibenik je pokrenuo postupak javne nabave plovila i vozila za potrebe projekta Hrvatski centar koralja Zlarin u vrijednosti od 2.3 milijuna kuna bez PDV-a. 

Predmet nabave je brodica na električni pogon za 12 putnika i dva člana posade s prostorom za prijevoz i rukovanje ronilicom (ROV-om), te s ekranom za prikaz njenog podmorskog djelovanja. Brodica će biti  namijenjena za korištenje i u ljetnim i u zimskim uvjetima, te će biti omogućen pristup i prijevoz osoba s invaliditetom. Električna brodica će se koristiti za potrebe provedbe mjera za praćenje ciljnih vrsta i staništa, te za prijevoz istraživača i znanstvenika, provedbu interpretacijsko-edukativnih programa za djecu i mlade te organiziranje turističkih tura. Također, nabavit će se i dva električna vozila za prijevoz posjetitelja Hrvatskog centra koralja, od čega će jedno imati 8 sjedala, a drugo 6 sjedala te mogućnost prijevoza osobe u invalidskim kolicima.

Zainteresirani gospodarski subjekti svoje ponude mogu dostaviti do 20. veljače 2020. u 13:00 sati, a svu potrebnu dokumentaciju mogu pronaći OVDJE.

Ukupna vrijednost projekta Hrvatski centar koralja Zlarin je nešto veća od 24.1 milijun kuna, a rok provedbe je 36 mjeseci. Partneri na projektu su  Javna ustanova za upravljanje  zaštićenim područjima i drugim zaštićenim dijelovima prirode Šibensko-kninske županije – Priroda, Turistička zajednica Zlarin i Udruga za zaštitu prirode i okoliša te promicanje održivog razvoja Argonauta.

Projekt je sufinanciran sredstvima Europske unije u okviru Operativnog programa “Konkurentnost i kohezija 2014.-2020.“

I.B.