Stigao novi brod u flotu Jadrolinije, vrijedan je 8.5 milijuna eura

Foto: Solent Brokers

U brodogradilište Kraljevica stigao je novi ro-ro putnički brod Faros, trajekt dužine 104,9 m i širine 17,50 m, sagrađen 2010. godine u Grčkoj, s kapacitetom prijma od 600 putnika i 160 vozila.

Novim ro-ro putničkim brodom nacionalni linijski brodar Jadrolinija povećava svoju flotu na ukupno 52 broda te ovom investicijom čini još jedan važan korak u modernizaciji flote, kao i u optimizaciji troškova tehničkog održavanja i dugoročne stabilnosti poslovanja.

– Cijena nabavke broda iznosi 8,5 milijuna Eura. Trenutno je u izradi specifikacija uređenja i opremanja broda, kako bi sve bilo usklađeno sa propisima Hrvatskog registra brodova. Po izradi specifikacije pristupit će se radovima kako bi brod bio spreman za sezonu koja je pred nama – odgovorili su na naš upit o cijeni nabavke iz Jadrolinije.

Inače, brod koji je putnike prevozio prema grčkim otocima, zvao se Stelios Filiagkos, a prema podacima bivših vlasnika, u prosincu 2013. je napravljena kompletna nadogradnja broda u vrijednosti od 1.500.000 eura. Detaljnije specifikacije i fotografije unutrašnjosti trajekta objavili su prilikom prodaje, na oglasu koji se nalazi OVDJE.

Brod će u sastavu Jadrolinijine flote nositi ime Faros prema grčkom nazivu hrvatskog otoka Hvar i namijenjen je prvenstveno liniji Split – Stari Grad (otok Hvar), a po potrebi i drugim linijama. Svojim velikim kapacitetom značajno će pridonijeti podizanju kvalitete usluge, posebno tijekom ljetnih mjeseci.

Kako bi se pripremio i opremio za predstojeću sezonu, prva postaja mu je brodogradilište, dok se u službi očekuje pred Uskrs kad će detaljnije biti predstavljen hrvatskoj javnosti.