Započela sanacija ilegalnog odlagališta otpada u Grebaštici

GREBAŠTICA – Djelatnici Zelenog grada d.o.o. započeli su sa sanacijom ilegalnog odlagališta otpada na području Grebaštice. Građevinski strojevi i kamioni uklanjaju gotovo 800 kubnih metara otpada odbačenog u prirodu, a akcija je početak je sanacije ilegalnih odlagališta otpada na području grada Šibenika.

– Ovo su zaista žalosni prizori za vidjeti, a još žalosnije je što je posrijedi jedan od ukupno 20-ak evidentiranih ilegalnih deponija na našem području. Grad Šibenik je u posljednjih nekoliko mjeseci sankcionirao 15 prekršitelja koji su otpad odlagali na za to nepredviđenim mjestima, a trenutno je u postupku isto toliko prekršajnih prijava. U proračunu za 2020. godinu za sanaciju ilegalnih odlagališta otpada osigurali smo 170 tisuća kuna – kazao je gradonačelnik Željko Burić prilikom obilaska lokacije u Grebaštici te dodao kako će se na kraj ovoj ružnoj praksi nesavjesnih pojedinaca, uz kontinuirano podizanje svijesti među građanima, pokušati stati postavljanjem video nadzora na najkritičnijim točkama.

Foto: Grad Šibenik

Direktor Zelenog grada d.o.o. Novica Ljubičić još jednom je istaknuo kako svi korisnici usluga Zelenog grada imaju pravo na besplatan odvoz tri metara kubnog glomaznog otpada s kućnog praga, a navedenu uslugu mogu dogovoriti u šibenskoj komunalnoj tvrtki.

Foto: Grad Šibenik

U akciji sanacije deponija u Grebaštici sudjelovao je i predsjednik Powerlifting kluba Šibenik Goran Šimić, ujedno i inicijator brojnih volonterskih akcija čišćenja na području grada Šibenika. Ovom prigodom najavio je nastavak akcija koje će se odvijati tijekom ove godine uz podršku Zelenog grada d.o.o i Grada Šibenika te je pozvao građane na odgovorno ponašanje prema okolišu i odlaganju otpada.

I.B.

PROČITAJTE JOŠ: