NAJAVA OTOČNE AKCIJE – Općine Sali, Tkon i Pašman bez azbesta!

Foto: Boris Kačan

Udruga “Moj otok” već osmu godinu provodi akcije diljem Hrvatske u kojima se zalažu za uklanjanje azbesta s krovova i fasada. Slijedi velika otočna eko akcija na Pašmanu.

Predavanja u sklopu javnog poziva „Moja Općina bez azbesta!“, održat će u Sali 27. siječnja, dan poslije isto predavanje bit će u Tkonu i u Pašmanu 29. siječnja. Sva tri predavanja započet će u 19 sati.

Organizatori pozivaju vlasnike, odnosno korisnike građevina u kojima se nalazi azbest (prema članku 18. Pravilnika o građevinskom otpadu i otpadu koji sadrži azbest, NN 69/2016) da prijave količinu azbesta u svoju Općinu. Obrazac za prijavu možete preuzeti na predavanju ili u pisarnici Općine kako bi zajednički sudjelovali u rješavanju azbestnog otpada.

Organizatori poručuju da udruživanjem smanjujemo cijenu nabave i rada, pridonosimo očuvanju prirode, kao i učuvanju zdravlja (uklanjamo izvor malignih oboljenja) i stvaramo ljepši ugođaj, a svoju Općinu pretvaramo u zdravije mjesto za življenje i poželjnu turističku destinaciju.

I.B.

PROČITAJTE JOŠ: