Autobus Croatia Busa se izgubio na putu od Splita do Zagreba: “Zalutali deset puta!”

Foto: Croatiabus / Facebook

Vožnja autobusom Croatia Busa, koji je jutros u 4.30 sati krenuo iz Splita za Zagreb, pretvorila se u pravu noćnu moru. Autocesta je zatvorena, promet preusmjeren, a vozači se ‘nisu baš najbolje snašli’ pa su zalutali ‘barem deset puta’, požalio se jedan putnik.

– Sada je 9.40 sati, trebali smo doći već na odredište, a mi smo 300 kilometara od Zagreba. Vaši vozači imaju aljkav, neodgovoran, nezainteresiran pristup poslu. Što je najgore, niti ne pomažu jedno drugome u rješavanju problema. Zalutali su barem 10 puta do sada! -napisao je to upravi prijevoznika Croatia Busa njihov gnjevni putnik V.Ć., jedan od brojnih koji opasno kasni na odredište, javlja Zadarski.hr.

Do ovog velikog kašnjenja došlo je zbog bure, koja je po tko zna koji put zatvorila dionicu autoceste A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje za sve skupine vozila osim osobnih automobila. Svi ostali, među njima i autobusi, upućeni su na obilazak državnim cestama preko Gračaca, Obrovca i Karina.

E sad, tu nastaje drama za putnika Croatia Busa koji u Zagren neće stići prije 13 sati.

– Kako je zatvoren tunel Sveti Rok, izašli smo s autoceste, a vozači su uspjeli zalutati na jadransku magistralu prema Karlobagu. Došli smo skoro do Svete Marije Magdalene! Tamo su se vozači okrenuli nazad i to nakon što sam ih ja obavijestio da je zatvorena i ta cesta. Vraćamo se nazad, šta mislite dokle? Do Skradina, da dobro ste čuli – Skradin poviše Šibenika, 90 kilometara od polazne stanice Split. Sada vozimo napokon prema Zagrebu, oko Karina smo. Još bi vam puno toga mogao napisati al’ bojim se da opet ne zalutamo, ne znam više prema kojoj strani, možda u more – iznerviran je prepričao putnik.

Njegovu priču potvrdili su Zadarskom i u prometnom uredu Croatia Busa, uz napomenu kako je autobus sada trenutno negdje oko Gračaca, dakle 250 kilometara udaljen od Zagreba.

Službenik Croatia Busa priznao je da se vozači nisu najbolje snašli nakon što su ih prije tunela Sveti Rok “poslali sa strane” pa su krivo otišli.

Upitan hoće li putnici, među kojima sigurno ima onih koji su zbog neodgodivih obveza jutros morali biti u Zagrebu, biti obeštećeni, a djelatnik Croatia Busa je kazao da im je najpametnije u tom slučaju obratiti se njihovoj pravnoj službi, piše Zadarski.

Podsjetimo, ovo nije prvi gaf ovog autoprijevoznika. U rujnu je Morski HR objavio priču o prokišnjavanju autobusa kroz električne instalacije, kad su se putnici od Zagreba vozili s doslovno otvorenim kišobranima. Nakon toga su službenici inspekcije cestovnog prijevoza poduzeli mjere protiv prijevoznika, u svrhu zaštite i ostvarivanja prava putnika.

https://www.facebook.com/CroatiaBusZagreb/photos/a.419393268256576/1031652857030611/?type=3&theater

Reklamacije primaju putem maila reklamacije@croatiabus.hr.

PROČITAJTE JOŠ:

OPASNA VOŽNJA Autobus prema Dalmaciji prokišnjavao kroz instalacije, putnici i vozač otvorili kišobrane

Iz Croatiabusa se ispričali zbog autobusa koji prokišnjava, putnicima ponudili “određeni odštetni rezultat”