1 min. čitanja

“MEDITERANSKI ARMERUN” Jadranski foto brevijar uz suvremenu potragu za blagom

ZADAR – Na samom kraju 2019. godine Stipe Surać i Bruno Ćurko objavili su zanimljivu morsku publikaciju  Mediteranski armerun – Jadranske letere i litrati. Radi se o interaktivnom foto brevijaru mediteranske ikonografije koji u sebi sadrži posve novi pristup predstavljanja naše Dalmacije, Jadrana i Mediterana.

U knjizi se nalazi obrađenih pedeset priča (letera) i 167 fotografija (litrata). Kako se u samoj knjizi može pročitati  „Mediteranski armerun je simboličan prostor drevne povezanosti morskih i uzobalnih bića, mirisnog bilja i krajobraza s običajima i svakodnevnim poslovima Mediteranaca.“ Uz to u najdubljem škafetinu armeruna krije se karta Jadrana koja je na interaktivan način povezana s knjigom. Svojevrsna i suvremena inačica potrage za blagom na način da kroz igru otkrivanja pojmova i pronalaska lokacija fotografija na karti, čitatelja odvede na kapetanova putovanja.

Za navigavanje ovim Armerunom koriste se GPS koordinate, QR kodovi i pinovi fotografiranih lokacija umjesto kapetanovog kompasa i zvjezdoznanstva. Uz sve to, tu je i tajno pitanje, tajni pin, tajna koordinata, tajno biće… Armerun je objavila Udruga „Mala filozofija“.

Uz autore Stipu Suraća i Bruna Ćurku, Armerun je grafički dotjerao Marko Gržan, interaktivnu kartu ilustrirao Mirko Ćalušić, a uredničku notu dodao Tonko Sardelić. Nešto novo, inovativno, suvremeno i autohtono na hrvatskom i engleskom jeziku namjenjeno svim generacijama čitatelja i istraživača.

Više možete pogledati OVDJE.

The gallery was not found!

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.